Xolair, soluţia pentru alergiile alimentare

  • Primul medicament aprobat de FDA pentru tratarea mai multor alergii alimentare, oferă speranţă celor afectaţi.
  • Xolair reduce riscul reacţiilor alergice severe prin utilizarea regulată şi promovează toleranţa la alergeni.
  • Chiar dacă nu elimină complet alergiile alimentare, Xolair poate reduce semnificativ impactul acestora asupra sănătăţii pacienţilor, oferind o nouă perspectivă asupra gestionării şi îmbunătăţirii calităţii vieţii.
258 afișări
Imaginea articolului Xolair, soluţia pentru alergiile alimentare

Sursa foto: Shutterstock

FDA (Agenţia federală a Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane din SUA) a aprobat un medicament revoluţionar pentru tratarea alergiilor alimentare severe, inclusiv cele la lapte, ouă şi nuci, scrie NPR.

Xolair este primul medicament de acest fel aprobat de FDA pentru protejarea împotriva mai multor alergii alimentare, oferind speranţă milioanelor de americani afectaţi de aceste condiţii. Spre deosebire de tratamentele tradiţionale pentru alergii, Xolair nu este folosit în timpul unei reacţii alergice, ci este luat regulat pentru a reduce riscul reacţiilor în timp.

Dezvoltat de Genentech şi Novartis, Xolair vine cu efecte secundare comune precum febră şi reacţii la locul injectării, dar şi cu un risc de declanşare a anafilaxiei.

Cu toate acestea, utilizarea repetată s-a arătat promiţătoare în ajutarea pacienţilor pentru o mai bună toleranţă a alergiilor, conform studiilor clinice sponsorizate de Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA.

Deşi nu va elimina complet alergiile alimentare, Xolair poate reduce semnificativ impactul acestora asupra sănătăţii pacienţilor, permiţându-le să consume cantităţi mici de alimente alergenice fără simptome severe. Aproximativ un adult din 16 din SUA suferă de alergii alimentare, iar aprobarea Xolair reprezintă un avans major în tratamentul alergiilor.

Cu toate acestea, costul său ridicat, situat între 2,900 şi 5,000 de dolari pe lună, ar putea constitui provocări pentru unii pacienţi, deşi acoperirea asigurării ar putea ajuta la atenuarea acestei cheltuieli. În ciuda acestor provocări, Xolair oferă o nouă speranţă pentru persoanele care trăiesc cu alergii alimentare severe, oferind o cale către o gestionare mai bună şi o îmbunătăţire a calităţii vieţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici