- Home
- Life-Inedit
- (18.05.2018, 11:25)
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Yanny sau Laurel? O nouă iluzie care ne face să ne întrebăm, oare auzim bine?
Un scurt clip audio generat de computer este subiectul cel mai discutat de pe internet care a reuşit să împartă lumea în două. Înregistrarea este de fapt o iluzie auditivă. Multe persoane se întreabă ce spune o voce robotică: ''Yanny'' sau ''Laurel''?
6753 afişări

Yanny sau Laurel? Iluzia auditivă ce a stârnit dezbateri puternice. Tu ce auzi?
Videoclipul a devenit vral după ce a stârnit dezbateri pe platforma de socializare Reddit, iar din acel moment a circulat pe toate platformele de social media.
În urmă cu trei ani, întregul internet îşi spunea părerea cu privire la culoarea unei rochii.
Conform NY Times, un utilizator de Reddit a afirmat că ''Eu aud Laurel şi oricine spune altceva este un mincinos.'' Alţi utilizatori au afirmat că au auzit un cuvânt pentru o perioadă, după care l-au auzit pe celălalt sau chiar pe amândouă simultan.
Nu a trecut mult timp până când iluzia a fost comparată cu cea din 2015, a rochiei ce era considerată fie neagră cu albastru sau auriu cu alb.
ULTIMELE ȘTIRI
-
UDMR pune presiune pe UE pentru împușcarea urșilor din România. „Este nevoie de o rezoluție urgentă”
-
Comisia Europeană propune prelungirea sistemului de roaming fără taxe suplimentare
-
Ce arată primul studiu privind imunizarea post-vaccin COVID. Ce se întâmplă cu persoanele care nu au trecut prin infecţie şi se vaccinează. Ce recomandă specialiştii autorităţilor
-
Ungaria a dat startul la utilizarea vaccinului chinez Sinopharm. Viktor Orban: „Este o zi importantă. Cei responsabili cu Apărarea vor fi vaccinaţi săptămâna viitoare”
Dr. Jody Kreiman, specialist în percepţia auditivă din cadrul Universităţii din California, susţine că ''energia concentrată pentru rostirea silabei Ya este asemănătoare cu cea pentru La. N-ul este similar cu r-ul şi I-ul este asemănător cu L-ul,'' a declarat specialistul. El a mai adăugat că sunt necesare multiple studii pentru detectarea discrepanţelor. Unele persoane speculează că modul diferit în care auzi sunetul poate fi asociat pierderii auzului sau vârstei persoanei ce ascultă.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



TACATACA.PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe