Yoga pentru bebeluşi, practica ce şochează părinţii: "Unii plâng la început, dar apoi începe să le placă" - VIDEO

Un videoclip în care o femeie practică "yoga pentru bebeluşi" a stârnit numeroase reacţii negative pe internet, datorită pericolului la care sunt supuşi copiii.

4412 afișări
Imaginea articolului Yoga pentru bebeluşi, practica ce şochează părinţii: "Unii plâng la început, dar apoi începe să le placă" - VIDEO

Yoga pentru bebeluşi, practica ce şochează părinţii: "Unii plâng la început, dar apoi începe să le placă"

Rusoaica Lena Fokina, guru yoga, practică "gimnastică dinamică" cu un bebeluş de doar două săptămâni. Femeia răsuceşte copilul şi îl dă peste cap în aer, ţinându-l doar de o mână, scrie dailymail.co.uk.

"Este foarte benefic pentru copii şi nu este deloc periculos. Unii plâng la început, dar apoi începe să le placă", spune Lena Fokina.

Antrenoarea de yoga spune că bebeluşii se nasc cu reflexe care pot fi folosite pentru a îi ajuta să se dezvolte fizic şi intelectual.

"Lucrez cu părinţi din toată Europa. Metoda a fost folosită iniţial pentru a vindeca şi corecta problemele musculare sau osoase ale bebeluşilor, dar este benefică şi copiilor sănătoşi. Mişcările sunt gândite pentru a le îmbunătăţi abilităţile musculare şi dezvoltarea", spune Lena Fokina.

Rusoaica, mamă a cinci copii şi bunică, face şedinţe care pot dura până la cinci minute, timp în care bebeluşii, cu vârste cuprinse de la câteva săptămâni la doi ani, sunt răsuciţi şi daţi peste cap.

Medicii din întreaga lume avertizează asupra efectelor negative pe care mişcările bruşte le pot avea la copiii atât de mici.

"Este contrar tuturor lucrurilor pe care încercăm să îi învăţăm pe părinţi. Creierul copilului nu este dezvoltat, iar aceste mişcări îi fac rău. Se poate ajunge chiar la retard", spune asistenta medicală şefă June Vineyard.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici