YouTube le-ar putea permite utilizatorilor să descarce clipuri video

Reprezentanţii YouTube au anunţat că testează posibilitatea de a permite utilizatorilor să descarce clipuri video, ca alternativă la simpla vizionare a filmuleţelor pe internet.

53 afișări
Imaginea articolului YouTube le-ar putea permite utilizatorilor să descarce clipuri video

YouTube le-ar putea permite utilizatorilor să descarce clipuri video

Proprietarii clipurilor video ar putea fi dispuşi să ofere spre decărcare materialele vizuale, în schimbul unor taxe plătite prin intermediul serviciului Google Checkout, a anunţat Thai Tran, Product Manager YouTube.

"Numeroşi creatori de clipuri video de pe YouTube vor ca rezultatul muncii lor să poată fi accesat de cât mai mulţi utilizatori. Nu au nimic împotrivă în a permite altora să descarce aceste clipuri, atâta timp cât li se oferă credit pentru munca depusă", a spus Tran.

YouTube a căutat în timp diferite modalităţi prin care să capitalizeze distribuţia clipurilor video pe site-uri populare, confruntându-se adesea cu reclamaţiile studiourilor de film sau de televiziune, nemulţumite de posibilitatea ca site-ul să ofere acces la conţinut piratat.

"Am început să colaborăm cu parteneri care vor ca spoturile video să fie accesate şi vizionate chiar şi offline. În prezent testăm o opţiune care permite autorilor de clipuri video să acorde unor utilizatori posibilitatea de a descărca conţinutul", a completat reprezentantul YouTube.

Creatorii filmuleţelor video vor putea să furnizeze membrilor YouTube licenţe care permit reutilizarea conţinutului, în anumite limite date.

Ca parte a serviciului de testare lansat de YouTube, utilizatorii vor putea să vizioneze şi să descarce gratuit prelegeri de la Universităţile Stanford şi Duke.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici