Zborul SpaceX pe Lună va include un DJ, un YouTuber şi un rapper K-pop

Un DJ, un rapper K-pop şi un YouTuber vor face o călătorie în jurul Lunii, după ce au fost aleşi de un miliardar japonez pentru un zbor privat SpaceX, scrie BBC.

1002 afișări
Imaginea articolului Zborul SpaceX pe Lună va include un DJ, un YouTuber şi un rapper K-pop

Zborul SpaceX pe Lună va include un DJ, un YouTuber şi un rapper K-pop

Omul de afaceri Yusaku Maezawa şi-a dezvăluit vineri echipajul, după o căutare globală de persoane creative, anul trecut.

DJ-ul american Steve Aoki şi starul coreean TOP sunt cei mai cunoscuţi aleşi.

Zborul, programat pentru anul viitor, ar putea fi prima călătorie spre Lună a oamenilor din 1972 încoace.

În cadrul zborului propus, o navă spaţială va înconjura Luna, apropiindu-se la 200 km de suprafaţă. Călătoria ar dura opt zile de la lansare până la întoarcere.

Autorităţile de reglementare din SUA nu au aprobaat încă racheta Starship a companiei SpaceX a lui Elon Musk, cu care ar trebui să călătorească echipajul.

Nava nu a fost aprobată nici măcar pentru o călătorie orbitală în jurul Pământului şi a rămas la sol în ultimele 18 luni în Texas, după o lansare de test în mai 2021.

Dar Maezawa nu a menţionat această întârziere în videoclipul în care anunţă echipajul pentru misiunea pe care a numit-o dearMoon.

Scena de deschidere îl arată pe Maezawa într-o grădină japoneză privind spre Lună. Apoi, filmul îl prezintă pe primul membru al echipajului - DJ Aoki - la unul dintre spectacolele sale.

"Nu pot rata această oportunitate. Sufletul meu imploră acest lucru", spune artistul în videoclip.

Următorul pasager dezvăluit este youtuberul Tim Dodd - cunoscut şi sub numele de Everyday Astronaut- care are 1,4 milioane de urmăritori online pentru videoclipurile sale educative despre zborurile spaţiale şi astrofizică.

În propriul videoclip publicat vineri, vloggerul a spus că nu-i vine să creadă că a fost selectat. El a adăugat că anunţul SpaceX din 2017 că va trimite un civil pe Lună a fost "în mod ironic, sau poetic... de fapt, ceea ce m-a făcut să încep să fac videoclipuri pe Youtube".

Ceilalţi membri anunţaţi ai misiunii dearMoon sunt: TOP (Choi Seung hyun), un rapper K-pop şi fost lider al boyband-ului Big Bang (Coreea de Sud), dansatoarea şi coregrafa Yemi A.D (Republica Cehă), fotograful Rhiannon Adam (Irlanda), fotograful de animale sălbatice Karim Iliya (Marea Britanie), cineastul Brendan Hall (SUA) şi actorul Dev Joshi (India).

Snowboarderul olimpic american Kaitlyn Farrington şi dansatoarea japoneză Miyu au fost numite ca dubluri.

Maezawa, care a făcut avere cu retailerul online de modă Zozo, s-a implicat în călătoriile spaţiale comerciale. Anul trecut, el a mers la Staţia Spaţială Internaţională cu o rachetă rusească timp de 12 zile.

În 2018, el a fost numit primul pasager privat care urmează să fie transportat în jurul Lunii de către SpaceX şi a declarat că va sponsoriza transportul altor opt pasageri de la bord.

Preţul pe care domnul Maezawa a fost de acord să îl plătească pentru biletul său spre spaţiu nu a fost dezvăluit, dar, potrivit lui Musk, a fost "o mulţime de bani".

În 2020, el a lansat, de asemenea, o căutare a unei noi iubite care să i se alăture în călătoria sa pe Lună, dar a anulat demersul din cauza "sentimentelor amestecate".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici