Zece milioane de euro, premiul la Loto 6/49

Cel mai mare premiu din istoria Loteriei Române, de zece milioane de euro, va fi pus din nou în joc, duminică, când va avea loc extragerea Loto 6/49.

2 afișări
Imaginea articolului Zece milioane de euro, premiul la Loto 6/49

Zece milioane de euro, premiul la Loto 6/49

Tragerea Loto de din 26 august va fi supervizată de observatori din partea producătorilor de echipamente şi soft cu care Compania Naţională "Loteria Română" lucrează.

Într-o conferinţă de presă organizată vineri, preşedintele instituţiei, Liliana Ghervasuc, preciza că, astfel, jurnaliştii interesaţi de detaliile tehnice le vor afla chiar de la cei care au produs aparatura şi software-ul, dar şi că prin această iniţiativă "se vor spulbera toate scenariile legate de posibilele fraude la tragerile loto".

"Am auzit diverse scenarii: că bilele sunt injectate cu heliu, că bilele din autosuflantă sunt încălzite. Veţi putea vorbi cu reprezentanţii producătorilor şi veţi afla tot ce doriţi", a spus Ghervasuc, care a dezminţit categoric orice astfel de scenariu şi a subliniat că jocul "este guvernat de hazard".

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, Liliana Ghervasuc a evitat să se pronunţe asupra legalităţii demersului unui post de televiziune bucureştean care organizează "un bilet colectiv", susţinând că există instituţii ale statului care au datoria să intervină în astfel de cazuri dacă ceva este în neregulă. Şefa Loteriei a spus că, în cazul în care biletul colectiv, în valoare de 137.000 de euro, va fi jucat şi va fi câştigător, cel care se va prezenta cu biletul va încasa câştigul. "Ce se întâmplă apoi nu mai este problema noastră", a conchis Ghervasuc.

Un top trei al celor mai mari câştiguri la Loto 6/49 se prezintă astfel: 1 ianuarie 2006 - 17.730.355,67 de lei, premiu câştigat de un colectiv de jucători din Bucureşti; 5 iunie 2005 - 17.381.610,04 lei, premiu câştigat de un jucător din Galaţi; 18 iunie 2006 - 14.712.583,31 lei, premiu câştigat de un jucător din judeţul Harghita.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici