Zece tipuri de prieteni pe care orice femeie ar trebui să-i aibă

Deşi internetul le-a permis oamenilor să lege sute de prietenii virtuale, adevăraţii prieteni se numără pe degete, potrivit experţilor britanici în lifestyle, care au alcătuit o listă cu zece tipuri de prieteni pe care orice femeie ar trebui să-i aibă în viaţa reală, informează mirror.co.uk.

330 afișări
Imaginea articolului Zece tipuri de prieteni pe care orice femeie ar trebui să-i aibă

Zece tipuri de prieteni pe care orice femeie ar trebui să-i aibă (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Pe măsură ce numărul prieteniilor virtuale devine tot mai mare, oamenii se pot înşela foarte uşor crezând că sunt foarte populari. Potrivit însă unui recent studiu britanic, numărul prietenilor pe care o persoană îi are pe Facebook nu reflectă întotdeauna numărul prietenilor din viaţa reală.

"Reţelele de socializare online reprezintă un excelent mijloc de a se informa şi de a fi la curent cu tot ce se întâmplă în lume. Însă nimic nu poate să surclaseze viaţa reală. O întâlnire cu cel mai bun prieten este o adevărată «oază» într-o zi aglomerată, care ne face să ne simţim bine pe atât de multe planuri", a explicat Sally Koslow, expert în lifestyle şi autoare a volumului "With Friends Like These".

Potrivit acestei experte britanice, există zece tipuri de prieteni pe care orice femeie ar trebui să-i aibă în viaţa reală.

1. Prietena pasionată de lifestyle - Este acea prietenă ai cărei copii se joacă în acelaşi loc cu copiii dumneavoastră, cu care mergeţi la cumpărături şi cu care discutaţi de multe ori despre tot ce se întâmplă în viaţa dumneavoastră. Pasiunile ei, dar şi lucrurile pe care ea le detestă, reprezintă o oglindă vie a propriilor dumneavoastră pasiuni şi preferinţe. Atunci când ea vă sugerează un anumit restaurant, un anumit film sau o anumită sală de fitness, ştiţi deja că toate aceste lucruri vor fi pe gustul dumneavoastră. Atunci când vă confruntaţi cu o decizie dificilă, ea este persoana despre care vă întrebaţi întotdeauna cum ar proceda în acea situaţie.

2. Prietena care confirmă teoria potrivit căreia "contrariile se atrag" - "Una dintre cele mai sănătoase şi mai pline de satisfacţii prietenii este aceea pe care o poţi avea cu o persoană considerată opusul tău", explică Sally Koslow. "Adeseori, această persoană este fie mult mai tânără, fie mult mai în vârstă. Un prieten mai în vârstă îţi poate oferi un sfat util, iar o prietenă mai tânără îţi reaminteşte de distracţiile din tinereţe. Acest tip de prietenă este cea mai indicată soluţie pentru a aduce o perspectivă proaspătă în vieţile noastre".

3. Prietena pe care o apreciezi şi care te apreciază la rândul ei - Fiecăruia dintre noi îi place să primească un compliment din când în când, mai ales atunci când acesta vine din partea unei persoane pe care o admirăm. În cazul acestui tip de prietenă, apreciem gustul vestimentar, stilul şi prietenii ei, iar ea, la rândul ei, le apreciază pe ale noastre. Ea este prima care remarcă noua noastră coafură sau faptul că am slăbit câteva kilograme, fiind, totodată, acea prietenă pe care o rugăm să ne însoţească la diverse evenimente unde dorim să facem impresie bună.

4. Prietena care ne consolează - O cunoaşteţi din copilărie, aţi trecut împreună prin coafuri dezastruoase, despărţiri dureroase şi machiaje ţipătoare. Familiile voastre sunt prietene şi, chiar dacă v-aţi îndepărtat uneori una de cealaltă, ştiţi că puteţi întotdeauna să contaţi pe ea. Ea este persoana pe care o sunaţi când sunteţi stresată sau copleşită din cauza îndatoririlor profesionale sau familiale, pentru că ştiţi că discutând cu ea, veţi regăsi imediat acel sentiment de securitate din copilărie. Dacă aţi pierdut legătura cu ea, nu o căutaţi pe Facebook, ar fi indicat să îi telefonaţi.

5. Prietena cu care vă distraţi cel mai bine - Deşi partenerul de viaţă nu este chiar un admirator al ei, ea este persoana care vă face să uitaţi de toate problemele. Sălbatică şi extrovertită, ea vă dă curajul să vă lăsaţi părul liber şi să vă simţiţi liberă. Acest tip de prietenă nu poate fi şocată prea uşor şi nu vă judecă niciodată.

6. Prietena pe care nu vreţi să o împărţiţi cu nimeni - Ea nu face parte din cercul dumneavoastră obişnuit de prieteni, fiind însă o persoană care cunoaşte multe aspecte din viaţa dumneavoastră pe care nimeni nu le cunoaşte, a cărei prietenie nu doriţi să o împărţiţi cu altcineva.

7. Prietena de la locul de muncă - Adeseori, prietenii de la locul de muncă sunt cei mai importanţi din vieţile noastre. Acest tip de prietenie necesită un fundament solid, dar şi o piele mai groasă. Cu această prietenă aveţi uneori conflicte, dar tot ea vă consolează şi vă compătimeşte atunci când treceţi prin perioade dificile. Ea este aceea care vă ascultă nemulţumirile pe care le aveţi faţă de mama, soţul sau şeful dumneavoastră. Această prietenă vă ajută să treceţi cu bine chiar şi peste cele mai "negre" zile din viaţă.

8. Prietena la bine şi la greu - Aveţi senzaţia că sunteţi prietene dintotdeauna, chiar dacă vă cunoaşteţi de mai puţin timp, ea fiind cel mai ardent susţinător al dumneavoastră. Această prietenă vă cunoaşte atât calităţile, cât mai ales defectele, şi cu toate acestea, nu a dat bir cu fugiţii. Oamenii din jur spun adeseori că semănaţi ca două picături de apă şi vă simţiţi bine una în compania celeilalte.

9. Prietena al cărei soţ este de asemenea prietenul dumneavoastră - Cine a spus că trei formează deja o mulţime? Uneori, trei este cifra cea mai potrivită. În acest fel, aveţi doi prieteni la "preţul" unuia singur şi, dacă partenerul dumneavoastră de viaţă doreşte, puteţi să îl includeţi şi pe el în această schemă.

10. Prietenul bărbat-însoţitor - Există momente când prietenele dumneavoastră nu vă pot ajuta şi aveţi nevoie de un ajutor venit din altă "zonă". Prietenii bărbaţi-însoţitori la diverse evenimente sunt la mare căutare în rândul tinerelor ce provin din segmentul de vârstă 18-24 de ani. Pentru aceste femei tinere, posibilitatea de a avea un astfel de prieten de sex masculin este de patru ori mai mare comparativ cu femeile trecute de 55 de ani. În plus, prietenii bărbaţi vă oferă o perspectivă proaspătă asupra mentalităţii masculine şi nu vă critică niciodată ţinuta vestimentară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici