Zeci de delfinii au rămas blocaţi pe o plajă din Franţa

  • Un grup de 32 de delfini au rămas blocaţi pe o plajă a unei insuleze franceze
  • În Marea Neagră întâlnim trei tipuri de delfini, iar anul aproximativ 100 sunt prinşi în plasele braconierilor
  • Creierul delfinilor este diferit de structura altor mamifere terestre fiind foarte complex
  • Există în jur de 40 de specii existente de delfini
181 afișări
Imaginea articolului Zeci de delfinii au rămas blocaţi pe o plajă din Franţa

Zeci de delfinii au rămas blocaţi pe o plajă din Franţa

Miercuri după-masă un grup de mai mulţi delfini a fost păcălit de reflux şi inteligentele mamifere au rămas blocate pe plaja insulei Re din Franţa.

În timp ce delfinii au încercat să se întoarcă înapoi în apă, 32 dintre ei s-au prăbuşit pe plaja Ars-en-Re şi nu au reuşit să ajungă înapoi în apele oceanului Atlantic.

Voluntarii au intervenit imediat ce observatorul Pelagis a transmis un semnal de alarmă, iar în ajutorul lor au sărit şi pompierii din zonă.

Echipele de salvare au ajuns repede pe plajă pentru a da o mână de ajutor şi au reuşit să salveze 29 de animale. Din păcate alte trei din tot grupul au murit. 

Ceea ce s-a întâmplat ieri este un accident relativ rar în regiune, spune Cecile Dars, biolog marin la obervatorul Pelagis. Delfinii ştiu, de obicei, topografia locului în care obişnuiesc să înoate, însă acum au fost surprinse de reflux. 

Trebuie să ştii că delfinii pot sta sub apă, fără să iasă la suprafaţă, aproximativ 10-15 minute. Capacitatea lor de a se scufunda fără a respira timp îndelungat se datorează numărului foarte mare de globule roşii din sânge.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici