Video Zgârie-nori cu etaje rotative, prezentat la New York (Video ProTv)

Proiectul unui zgârie-nori ultramodern cu etaje rotative, care permite proprietarilor săi să modifice orientarea apartamentelor lor pentru a schimba peisajul sau a urmări direcţia soarelui, a fost prezentat, marţi, la New York.

180 afișări

Proiectul, aparţinând arhitectului italian David Fisher, destinat statului Dubai, include 80 de etaje realizate din module prefabricate care pivotează în jurul unei axe verticale.

Un alt zgârie-nori de 70 de etaje, conceput după aceleaşi principii, va fi construit la Moscova.

"Sperăm să putem construi un al treilea turn la New York sau într-un alt oraş", a explicat arhitectul.

"Turnul dinamic", numele blocului care va fi construit în Dubai, cu o înălţime de 420 de metri, va găzdui apartamente luxoase, cu o suprafaţă cuprinsă între 125 şi 1.200 de metri pătraţi. Apartamentele, vândute la preţul de 30.000 de dolari metrul pătrat, vor costa între 3,7 şi 36 de milioane de dolari.

La o simplă comandă vocală, fiecare apartament se va mişca în jurul axei sale şi va face un tur complet în una - trei ore.

Este un imobil "inteligent" şi "ecologic", cu echipamente electronice şi electrice de nouă generaţie, care folosesc energia de la cele 79 de generatoare eoliene instalate între etaje.

Fericiţii proprietari vor putea lua micul dejun admirând răsăritul soarelui şi cina, contemplând apusul din aceeaşi cameră, iar invitaţii acestora vor putea descoperi mai multe peisaje fără să se ridice din fotoliu.

Imobilul va fi gata în 2010. Elementele prefabricate vor fi asamblate la Bari, în Italia, începând din iulie.

Datorită acestor module prefabricate, procesul de construire va fi de şase ori mai rapid decât cel al unui zgârie-nori tradiţional, iar costurile vor fi reduse cu 10%, a indicat Fisher, care estimează că preţul întregului imobil va fi de aproximativ 700 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici