Ziua "The Big Four" s-a încheiat cu un show incendiar Metallica, la Sonisphere

Ziua "The Big Four", dedicată sâmbătă la Sonisphere celor patru "grei" ai heavy metal-ului, s-a încheiat cu un show "în familie" al formaţiei Metallica, din care nu au lipsit efectele pirotehnice, pofta de cântat şi discuţiile lui James Hetfield cu cei circa 50.000 de fani prezenţi la Romexpo.

533 afișări
Imaginea articolului Ziua "The Big Four" s-a încheiat cu un show incendiar Metallica, la Sonisphere

Ziua "The Big Four" s-a încheiat cu un show incendiar Metallica, la Sonisphere (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Totuşi a lipsit ceva din show-ul The Big Four de la Bucureşti - o melodie cântată împreună de Anthrax, Megadeth, Slayer şi Metallica. Spectatorii veniţi la Romexpo se aşteaptau ca trupele să cânte împreună, repetând, astfel, evenimentul de acum câteva zile, din Bulgaria, când membrii Slayer, Megadeth şi Anthrax au urcat pe scenă alături de Metallica în cadrul concertului Sonisphere Bulgaria pentru a interpreta piesa "Am I Evil". Părţile vocale au fost interpretate atunci de James Hetfield, Dave Mustaine şi Joey Belladonna.

Dar show-ul Metallica a fost de ajuns pentru sfârşitul zilei celor aproximativ 50.000 de fani prezenţi la Romexpo în cea de-a doua zi a festivalului Sonisphere. Multe dintre melodiile de sâmbătă seară au fost cântate de Metallica şi în urmă cu doi ani, pe stadionul Cotroceni, dar de data aceasta, la Sonisphere, au fost interpretate în lipsa unei ploi nemiloase şi cu şi mai multă energie. Metallica a mai cântat în România în 2008 şi în 1999.

Publicul s-a electrizat încă de la primele acorduri ale melodiei care este tradiţionalul intro al Metallica, "The Ecstasy of Gold", pentru ca apoi să continue cu piesele "de tinereţe", "Creeping Death", "For Whom the Bell Tolls" şi "Fuel" - când au intrat în funcţiune şi efectele pirotehnice.

Vocalul trupei, James Hetfield, a fost într-o formă de zile mari, dialogând continuu cu publicul. "Te simţi bine, Bucureşti?", a spus el de nenumărate ori, pentru a-i întreba pe spectatori, apoi: "Vă daţi seama la ce asistaţi? Este un moment istoric. Sunteţi aici să faceţi parte din istorie", a spus el, referindu-se la faptul că Metallica a împărţit ziua a doua a Sonisphere cu celelalte trei mari trupe - Anthrax, Megadeth şi Slayer.

"Metallica este mândră să facă parte din The Big Four", a adăugat acesta şi a dedicat "Sad But True" celor patru formaţii. După momentul-tribut cei de la Metallica s-au dezlănţuit, iar artificiile şi focurile de pe scenă, pentru "One", au fost urmate de clasicul "Master of Puppets".

Şi Kirk Hammett a avut propriul său moment în cadrul show-ului, când a fost lăsat singur pe scenă să se joace cu publicul, pentru ca acordurile chitării sale să aducă melodia care, şapte minute, a fost pe buzele tuturor, "Nothing Else Matters".

Mai mult, chitaristul Kirk Hammett a oferit publicului o surpriză de proporţii, folosind pe parcursul primelor piese o chitară specială, inscripţionată cu unul dintre simbolurile pentru care România este recunoscută la nivel mondial - Dracula. Gestul chitaristului a fost completat câteva minute mai târziu şi de James Hetfield, care şi-a surprins fanii cu un look în spiritul Dracula.

Metallica a terminat în forţă programul "oficial" cu "Enter Sandman", pentru ca, la bis, să cânte mai vechile "Hit the Lights" şi "Seek and Destroy". Şi pentru că i-a plăcut atât de mult la Bucureşti, "familia Metallica" a stat minute bune pe scenă, după show, aruncând pene de chitară celor din public.

Dar nu doar cei de la Metallica au fost în formă, sâmbătă, la Sonisphere. Şi cei "Mari Trei" care au cântat înaintea Metallica au avut aceeaşi vervă, aceeaşi poftă de a cânta şi aceiaşi fani dedicaţi. Joey Belladonna, vocalul trupei Anthrax, a fost o explozie de energie, ajungând să alerge pe scenă cu pene de indian american pe cap, în timp ce liderul Megadeth, Dave Mustaine, a avut, din nou, publicul la picioare.

Ziua de sâmbătă din cadrul Sonisphere Festival a fost cu adevărat ziua fanilor dedicaţi, care au făcut cozi imense în faţa Romexpo, pentru a intra la concertul "The Big Four". Deşi cozile erau impresionante - chiar şi cei mai harnici spectatori au ascultat din afara Romexpo primele melodii ale românilor de la Viţa de Vie, prima trupă care a concertat în a doua zi a Sonisphere - aşteptarea nu a fost foarte mare, pâlcurile de spectatori înaintând destul de repede în spaţiul de concert.

Prima zi a Sonisphere România a fost marcată de concertul Manowar care, deşi au cântat doar o oră, au electrizat cei aproximativ 10.000 de spectatori. Tot vineri au cântat, în cadrul aceluiaşi eveniment, trupa israeliană Orphaned Land, Volbeat, Paradise Lost şi Accept.

În cea de-a treia zi a Sonisphere, duminică, este aşteptat un show impresionant marca Rammstein - trupa germană fiind prezentă pentru prima dată în România. Aceştia vor fi precedaţi de Alice in Chains, Stone Sour şi Anathema.

Echipaje ale Jandarmeriei Capitalei asigură, de vineri până duminică, între orele 15.00 şi 23.00, ordinea publică la Sonisphere Festival de la Romexpo, precum şi pe traseele de sosire şi plecare ale participanţilor la eveniment.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentului, precum şi pentru evitarea apariţiei oricăror incidente, participanţilor li se recomandă să ţină cont de orele stabilite pentru accesul publicului, să participe la concerte doar în zona indicată pe bilete, fiind interzisă trecerea dintr-o zonă în alta, să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale şi să evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia, se arată într-un comunicat de presă transmis săptămâna trecută de Jandarmeria Capitalei.

Publicului participant la eveniment i se recomandă să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să nu se implice în conflicte de orice natură şi să solicite sprijinul echipajelor de jandarmerie dacă observă fapte de natură antisocială.

Potrivit datelor transmise de organizatori, zona destinată spectatorilor este împărţită în Golden Circle (circa 6.000 de locuri în apropierea scenei) şi Normal Circle (15.000 de locuri).

Accesul publicului în curtea Romexpo, spre zona de desfăşurare a festivalului, se face pe aleea dinspre Piaţa Presei Libere, pe bază de bilete şi invitaţii la eveniment. Pentru a delimita anumite momente sau locuri pe timpul desfăşurării festivalului, organizatorul pune la dispoziţia publicului brăţări de unică folosinţă de diferite culori. Fanii au la dispoziţie 20 de porţi de acces la eveniment, mai precizează Jandarmeria. Accesul presei şi al invitaţilor se face pe aceeaşi intrare cu cea destinată publicului, în condiţiile stabilite de organizator.

Autoturismele spectatorilor pot fi parcate în parcarea dispusă pe Bulevardul Expoziţiei, iar casele de bilete sunt deschise în fiecare zi pe parcursul desfăşurării evenimentului, inclusiv în timpul spectacolelor.

Evacuarea publicului în caz de urgenţă se face pe porţile A, B şi C ale complexului Romexpo, precum şi pe poarta amenajată în dreapta scenei.

Dispozitivul pentru controlul corporal preventiv, ruperea biletelor, îndrumarea şi supravegherea publicului sunt asigurate de agenţi ai unei societăţi de securitate private.

La concerte funcţionează un cort de prim-ajutor, trei ambulanţe, precum şi puncte de vânzare a băuturilor răcoritoare Produsele alimentare pot fi cumpărate numai pe bază de jetoane, care se pot procura de la casele de distribuţie instalate în zona desfăşurării festivalului.

Nu este permis accesul la eveniment cu animale de companie, sticle, bidoane din plastic, conserve, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, scaune, obiecte periculoase (arme, lanţuri etc.), băuturi sau mâncare, aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detaşabil), aparate de înregistrare audio-video. Este interzis şi accesul cu umbrele, în cazul unor condiţii meteorologice nefavorabile putând fi folosite pelerinele de ploaie.

Accesul la festival se poate face pe baza unui abonament pe trei zile, care poate fi achiziţionat la următoarele preţuri (în funcţie de poziţionarea în spaţiul rezervat publicului): 519,40 de lei (Golden Circle), 371 de lei (Normal Circle), 625,40 de lei (VIP + merchandising bag).

Cei care nu doresc să participe la toate cele trei zile de festival îşi pot achiziţiona bilete după cum urmează: biletele pentru ziua de 25 iunie (Manowar, Vollbeat, Accept, Paradise Lost, Orphaned Land) costă după cum urmează: 371 de lei (VIP), 233,20 lei (Golden Circle), 127,20 lei (Normal Circle). Pentru 26 iunie (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) a rămas în vânzare o singură categorie de bilete: 196,10 de lei (Normal Circle). Biletele pentru 27 iunie (Rammstein, Alice in Chains, Stone Sour, Anathema) pot fi achiziţionate cu: 371 lei (VIP), 307,4 lei (Golden Circle) respectiv 196,10 lei (Normal Circle).

Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival are loc în perioada 25 - 27 iunie, la Romexpo din Bucureşti, şi include cel mai aşteptat line up al anului: Metallica, Rammstein, Manowar, Slayer, Megadeth, Alice in Chains, Anthrax, Volbeat, Stone Sour, Accept, Anathema, Paradise Lost si Orphaned Land. Ediţia din acest an marchează şi un moment de istorie heavy-metal, reprezentat de concertul comun al "the big four of thrash metal": Metallica, Slayer, Megadeth şi Anthrax.

Tuborg Green Fest 2010 presented by Sonisphere Festival este un eveniment organizat de East European Concert şi Marcel Avram, în asociere cu D&D East Entertainment.

(Material realizat de Oana Ghiţă, oana.ghita@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici