Zsa Zsa Gabor a intrat în comă

Actriţa Zsa Zsa Gabor a intrat în comă, miercuri dimineaţă, după ce a fost transportată de urgenţă, în noaptea de marţi spre miercuri, la o clinică din Los Angeles, unde a suportat o intervenţie la stomac, informează contactmusic.com.

631 afișări
Imaginea articolului Zsa Zsa Gabor a intrat în comă

Zsa Zsa Gabor a intrat în comă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa americană de origine maghiară, în vârstă de 94 de ani, şi-a pierdut cunoştinţa în dimineaţa de miercuri, la câteva ore după acea intervenţie chirurgicală.

Cel de-al nouălea soţ al actriţei, prinţul Frederic von Anhalt, a confirmat într-un comunicat starea gravă în care se află Zsa Zsa Gabor: "A trebuit să fie operată după ce a avut o hemoragie stomacală din cauza tubului prin care este hrănită".

La începutul acestei luni, actriţa americană a fost internată de urgenţă din cauza unei pneumonii.

Ea a avut nevoie de alte îngrijiri medicale, din cauza tensiunii arteriale crescute, în luna martie, după ce a aflat că buna ei prietenă Elizabeth Taylor a murit.

Zsa Zsa Gabor s-a confruntat cu tot mai multe probleme de sănătate şi a fost de multe ori spitalizată după ce şi-a fracturat şoldul, căzând din pat, în iulie 2010. În urma unei infecţii, actriţei i-a fost amputată, în luna ianuarie a acestui an, o mare parte a piciorului drept. Zsa Zsa Gabor a suportat şi o operaţie de reconstrucţie a articulaţiei şoldului, în iulie 2010. Totodată, Zsa Zsa a fost victima unui accident de automobil grav în 2002, în urma căruia a rămas parţial paralizată. Actriţa de origine maghiară a suferit şi un atac cerebral, în 2005.

Zsa Zsa Gabor este ultima supravieţuitoare dintre cele trei surori Gabor, ale căror cariere au strălucit în industria de divertisment. Zsa Zsa Gabor, desemnată Miss Ungaria în 1936, s-a mutat la Hollywood pentru a deveni actriţă şi a jucat în multe lungmetraje şi seriale de televiziune. Cunoscută pentru rolurile din "Moulin Rouge" (1952), regizat de John Huston, şi din "Stigmatul răului/ Touch of Evil" (1958), de Orson Welles, Zsa Zsa Gabor a devenit celebră mai ales pentru coafurile şi ţinutele ei spectaculoase, dar şi pentru cele nouă căsătorii ale sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici