Gorghiu: csak idő kérdése, hogy a PSD javasolja az igazságügyi miniszter leváltását

Csak idő kérdése, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) javasolja az igazságügyi miniszter leváltását, miután Tudorel Toader ismertette a legfőbb ügyészség és az Orzságos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) főügyészéről szóló jelentést – vallja Alina Gorghiu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátora.

22 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: csak idő kérdése, hogy a PSD javasolja az igazságügyi miniszter leváltását

Gorghiu: csak idő kérdése, hogy a PSD javasolja az igazságügyi miniszter leváltását (Imagine Marian Ilie / Mediafax Foto)

A PNL volt elnöke pénteken egy, az alakulat Temes megyei szervezetének székházában megtartott sajtótájékoztatón úgy vélekedett, hogy az igazságügyi miniszternek „elég nehéz sorsa” lesz az elkövetkező időszakban.

„Az én következtetésem az, hogy csak idő kérdése, hogy Toader miniszter leváltsák az igazságügyi tárca éléről. Dragnea úr, Tăriceanu úr részéről egy intenzív, 24 órából 24 órás monitorozási időszak következik, a miniszternek nehéz sorsa lesz az elkövetkező időszakban. Már látom, hogy fog erősödni a rá nehezedő nyomás a PSD kommunikátorai részéről. Azonban egyet értek vele egy dologban: nem hívsz vissza főügyészeket csak azért, hogy kielégíts pártelnököket vagy politikai elemzőket. Ellenben meggyőződésem, ismétlem, hogy csak idő kérdése, hogy a PSD javasolja az igazságügyi miniszter visszahívását” – fogalmazott Alina Gorghiu.

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke csütörtökön úgy nyilatkozott, nem elégedett a Tudorel Toader igazságügy-miniszter által bemutatott, a főügyészek tevékenységéről szóló jelentéssel. Azt mondja, „valamelyest csalódott” amiatt, hogy a tárcavezető a visszahívás mellett érvelt, de a tisztségben tartásuk mellett döntött.

„Én sokszor megmondtam, valamennyi nyilvános szereplésem alkalmával, hogy támogatni fogom a miniszter döntését, ha az megalapozott lesz. Sajnos, nincs, mit támogatnom. Olyan érvelésre számítottam, ami mindannyiunknak megmutatja, hogy miért kell tisztségben tartani az ügyészségek vezetőit – ami a kiértékelő egyik opciója és eredménye lett volna, vagy érvek kellett volna visszahívásuk mellett” – magyarázta Dragnea.

„Ellenben láttam egy érvelést a visszahívásuk mellett, a következtetés pedig az volt, hogy tisztségben kell tartani őket. Sajnos, nincs, mit támogatnom, és elismerem, hogy valamelyest csalódott vagyok. Nagyon kicsit érdekel, őszintén, hogy tisztségben maradnak-e ezek az ügyészek vagy sem, de az igazságügyi minisztertől nem a végső döntés ellenérveit vártam volna” – összegzett Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici