Aproape jumătate dintre echipele din Liga I şi-au schimbat antrenorii în primele 11 etape

Steaua, Dinamo, FC Vaslui, Pandurii Târgu Jiu, Astra Ploieşti, Universitatea Craiova, Ceahlăul şi Gloria Bistriţa, adică aproape jumătate dintre echipele din Liga I, şi-au schimbat, cel puţin o dată, antrenorul în primele 11 etape ale ediţiei 2009/2010, reprezântând circa o treme din acest sezon.

9 afișări
Imaginea articolului Aproape jumătate dintre echipele din Liga I şi-au schimbat antrenorii în primele 11 etape

Aproape jumătate dintre echipele din Liga I şi-au schimbat antrenorii în primele 11 etape

Cei mai mulţi tehnicieni au "rulat" Dinamo şi FC Vaslui. Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a colaborat, în acest sezon, cu Cristian Dulca, până în etapa a VII-a, apoi cu Dorin Zotincă, care a pregătit echipa în 16-imile Cupei României cu Chimia Brazi (scor 5-0) şi în etapa a VIII-a, contra celor de la Unirea Alba Iulia (scor 0-2), şi, începând din etapa a IX-a, cu Marius Lăcătuş.

FC Dinamo a schimbat tot de trei ori antrenorii, Dario Bonetti (etapele I-VIII), Ion Marin (etapele a IX-a şi a X-a şi un meci în Liga Europa contra formaţiei Galatasaray Istanbul), iar începând cu etapa a XI-a pe banca tehnică a fost instalat cuplul Cornel Ţălnar - Cornel Dinu.

O situaţie aparte o reprezintă Ceahlăul Piatra Neamţ care, deşi se află tot la al treilea antrenor în acest sezon, banca tehnică a avut parte de patru schimbări. Supărat că la partida cu FC Braşov, contând pentru etapa a VI-a, antrenorul Florin Marin nu a dorit să scoată echipa de pe teren la cerinţa sa, finanţatorul Gheorghe Ştefan a decis rezilierea contractului acestuia, astfel că la meciul cu Gaz Metan CFR Craiova, din 16-imile Cupei României, scor 2-3, gruparea moldavă a fost pregătită de către Mihai Ionescu. Totuşi, Florin Marin a fost reinstalat în funcţie în etapa imediat următoare, dar după meciul contra Unirii Alba Iulia, contând pentru etapa a XI-a, acesta şi-a dat demisia, iar în locul său a fost numit Marin Barbu.

Primul club care a decis să facă modificări la nivelul băncii tehnice a fost Astra Ploieşti, care după etapa a treia a renunţat la serviciile antrenorului Ion Moldovan, alături de care a promovat în Liga I, numindu-l în locul său pe fostul tehnician al Universităţii Craiova, Nicolo Napoli.

Cel mai titrat club din România, Steaua, a decis să renunţe la serviciile antrenorului Cristiano Bergodi după numai şapte etape, iar schimbarea acestuia a survenit după meciul cu Sheriff Tiraspol, din prima etapă a grupelor Ligii Europa. În locul său a fost numit Mihai Stoichiţă.

Deranjat de poziţia a 14-a ocupată de Universitatea Craiova după disputarea a şapte etape, finanţatorul Adrian Mititelu a luat decizia de a renunţa la serviciile tehnicianului Daniel Mogoşanu, în locul său fiind adus Eugen Neagoe.

Ocupantă a ultimei poziţii a clasamentului, Gloria Bistriţa a schimbat şi ea antrenorul cu care începuse campionatul, Sandu Tăbîrcă. Acesta nu a rezistat decât şapte etape, în locul său fiind numit Marian Pană, care este ajutat de către directorul tehnic Florin Halagian.

Ultima echipă din Liga I care a şi-a schimbat antrenorul este Pandurii Târgu Jiu, după ce Sorin Cârţu şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul pe care îl avea cu gruparea gorjeană. În locul lui Cârţu ar putea veni tehnicianul divizionarei secunde CS Otopeni, Liviu Ciobotariu.

Schimbările de tehnicieni în Liga I au crescut faţă de aceeaşi perioadă - 11 etape - din sezonul trecut. Atunci, patru cluburi au înlocuit şase antrenori: Gloria Buzău, CS Otopeni, CFR Cluj şi Pandurii Târgu Jiu. În următoarele două etape, alte două cluburi au operat modificări la nivelul băncii tehnice, Steaua şi FC Vaslui.

(Material realizat de Andrei Mazurchievici, andrei.mazurchievici@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici