Băsescu, printre crescătorii de animale veniţi să picheteze Palatul Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, miercuri seară, o nouă baie de mulţime, de această dată printre crescătorii de oi şi vite care veniseră să picheteze Palatul Cotroceni, nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor privind plata subvenţiilor.

26 afișări
Imaginea articolului Băsescu, printre crescătorii de animale veniţi să picheteze Palatul Cotroceni

Băsescu, printre crescătorii de animale veniţi să picheteze Palatul Cotroceni (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Şeful statului le-a spus protestarilor că va face tot posibilul ca Guvernul să găsească o soluţie să le poată fi plătită, în luna decembrie, tranşa a doua a subvenţiilor.

Reacţiile oamenilor au fost diverse, de la apeluri ale unor fermieri disperaţi că nu au bani să-şi plătească creditele contractate pentru înfiinţarea fermelor până la entuziasmul unora care reuşiseră "să dea mâna cu Băsescu", motiv pentru care îl vor vota la alegerile din 22 noiembrie.

"Fermierii nu trebuie confundaţi cu minerii. Fermierii au venit aici pentru că au vrut ei. Nu pentru că i-a chemat cineva", i-a spus râzând Traian Băsescu unui crescător de oi.

Un altul i-a spus şefului statului că şi ei, fermierii, vor să trăiască bine. "Asta îmi doresc pentru tot românul. Să trăiască bine. De asta şi pun la suflet şi alea rele care se întâmplă (...). Acum e un necaz pentru voi, a fost un an prost", i-a replicat Băsescu.

Un alt fermier nu s-a lăsat mai prejos şi i-a spus preşedintelui: "La noi cel mai prost an e în fiecare an".

Şeful statului le-a mai spus interlocutorilor că Guvernul în momentul de faţă nu poate muta bani de la un minister la altul pentru a le acorda subvenţiile, pentru că nu poate emite ordonanţe de urgenţă.

"Ştiu că aveţi greutăţi şi încerc să vă ajut", a mai spus Traian Băsescu, menţionând că blocajul subvenţiilor este cauzat de faptul că în bugetul Ministerului Agriculturii nu există bani.

Baia de mulţime a lui Traian Băsescu a fost marcată de un incident, bucureşteanul Viorel Popescu acuzându-l pe şeful statului că nu i-a rezolvat o problemă cu o casă naţionalizată.

"Nici eu nu am încredere într-ăla care vine sub influenţa băuturilor alcoolice să se întâlnească cu preşedintele", a reacţionat preşedintele Băsescu. Bărbatul, a cărui prezenţă la miting a fost dezavuată de participanţii la protest, a fost condus după incident într-o maşină a Jandarmeriei.

Reacţiile crescătorilor de oi şi vaci, după ce preşedintele s-a îndepărtat de ei, au fost împărţite. Unii dintre ei au fost dezamăgiţi. "15 lei de oaie este o mizerie. Le aducem aici pe toate să-şi ia dumnealor subvenţiile. Noi suntem sătui de minciuni, iar dumnealor şi minciunile le-au terminat. În vise eu nu mai cred", a spus unul dintre fermieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici