COMENTARIU - Leacuri pentru neliniştile coaliţiei:"omul negru" şi alegerile năuce

Dacă asumarea răspunderii nu ar fi existat, PDL sau cei care guvernează ar fi inventat-o. Dacă alegerile simultane nu ar fi existat, PDL sau cei care le guvernează le-ar fi născocit şi pe astea. PDL&comp.au nevoie de exerciţii şi exercitări năstruşnice ale democraţiei pentru eliberarea de nelinişti.

233 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU - Leacuri pentru neliniştile coaliţiei:"omul negru" şi alegerile năuce

COMENTARIU - Leacuri pentru neliniştile coaliţiei:"omul negru" şi alegerile năuce (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Lecuirea de angoase, îndeosebi când eşti cu spatele la zid şi viitorul bate spre negru în bobi stă în rapiditate şi începe te miri de unde. Aşa a fost şi cu deja notoriul proiect de comasare a alegerilor pus în circuit de Internele lui Igaş, cică spre dezbatere publică. De parcă dezbaterea publică ar mai însemna ceva. Nu, de ceva vreme agora din care să mai iasă şi idei isteţe, luate în seamă, are plămânii colbuiţi. Au rămas chibiţarea mărunţică şi discuţiile în bruma de elite bine orientate politic, dar care mor între pereţii incintelor selecte.

Drept pentru care, vorba lui Emil Boc, alegerile simultane/comasate, nu se discută, se fac. Săptămâna viitoare, coaliţia şi guvernul, în urma unor şedinţe, le vor lansa de-a binelea la apă. Şi brânciul decisiv a fost dat nu de PDL (UNPR contează doar ca ecou al cuiva), ci de UDMR. Doar esenţele tari se ţin în sticluţe şi te fac zmeu. Pe cât de fofilat a fost Gheorghe Flutur, care mai că nu suspina cu sughiţuri după Parlamentul unicameral şi noua Constituţie, pe atât de precişi au fost oamenii lui Kelemen Hunor. Care s-au călăuzit neabătut după minunata zeflemea: "Să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe".

Adică nobilele gânduri şi intenţii despre noul, luminatul, deşteptul Parlament, viitorul soare călăuzitor al naţiunii au fost cam ca visele la beţie. Măreţe, până te învinge durerea de cap şi te juri că nu le mai ai. Or, PDL nu are nevoie de alte mahmureli. Scrutinul parlamentar va fi după vechiul tipic şi noul parlament după asemănarea şi năravurile celor care l-au năşit.

Asta nu va împiedica PDL ca, la vremea cuvenită, când va începe să fiarbă cazanul electoral, să se dedea la niscaiva ipocrizii, aruncând cât încape pe umerii UDMR. Dacă semnalul cuvenit va fi dat. Cum marile spirite se ating în sinergii tăcute, PSD şi PNL se bat deja pe microfon, revărsându-şi asupra infamilor maghiari crizele de furie neputincioasă.

Şi, finalmente, dând întâietate gândirii practice, ar putea acuza cineva PDL că nu s-a gândit la popor (acela de care li se rotunjeşte frumos şi muzical gura când vorbesc)? Nu. Alegătorul, înarmat cu un snop de buletine de vot nu va fi chiar de tot aiurit, deşi alegerile vor fi năuce. "Omul negru" (UDMR) va fi bătut cu pietre. "Băieţii" isteţi vor conduce galeria.

"Dacă alegerile vor fi comasate, cum le vei decomasa?", s-a întrebat, pe bună-dreptate, Gyuri Frunda, această insuliţă rebelă în UDMR. Simplu. Dacă alegerile decomasate nu există, le vor inventa sigur cei din viitoarea guvernare.

(Material realizat de Indira Crasnea, indira@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici