Cristian Hostiuc: Închideţi minele, strămutaţi-i cu forţa pe mineri, iar copiii lor sigur o vor duce mai bine

Aproape în fiecare an are loc o explozie într-o mină, care lasă în urmă morţi, răniţi, lacrimi, durere, plus o săptămână de ştiri, breaking-news-uri, discursuri, deplasări la faţa locului ale autorităţilor, miniştrilor, inspectorilor, o şedinţă de guvern specială în care se analizează situaţia sectorului minier şi rezultă o nouă tranşă de bani pentru susţinere.

26 afișări
Imaginea articolului Cristian Hostiuc: Închideţi minele, strămutaţi-i cu forţa pe mineri, iar copiii lor sigur o vor duce mai bine

Cristian Hostiuc: Închideţi minele, strămutaţi-i cu forţa pe mineri, iar copiii lor sigur o vor duce mai bine (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Plus, să nu uităm, începe returul la fotbal, iar Pandurii Târgu Jiu joacă în liga 1 şi are nevoie de bani pentru contractele de sute de mii de euro pe an ale fotbaliştilor.

De partea cealaltă avem 21.000 oameni care mai lucrează direct în minele de cărbuni, faţă de 130.000 în 1997. În 1990 în tot sectorul minier lucrau 350.000 oameni direct şi 700.000 indirect pe orizontală. Salariul mediu net în acest sector este acum de 2.200 lei, peste salariul mediu din economie şi aproape dublu faţă de cel din învăţământ sau sectorul medical.

Citeşte continuarea comentariului lui Cristian Hostiuc pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici