Emil Constantinescu, la 70 de ani, vrea să-şi păstreze energia şi să-şi realizeze proiectele

Fostul preşedinte Emil Constantinescu a primit, joi, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani, cărţi, buchete de flori, albume, un ac de cravată din coral, un coş cu trandafiri albi de la preşedintele Traian Băsescu şi peste 100 de mail-uri şi 80 de mesaje telefonice de felicitare.

24 afișări
Imaginea articolului Emil Constantinescu, la 70 de ani, vrea să-şi păstreze energia şi să-şi realizeze proiectele

Emil Constantinescu, la 70 de ani, vrea să-şi păstreze energia şi să-şi realizeze proiectele (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am mail-urile pline, peste 100 şi am primit 80 de mesaje telefonice, nu le-am citit pe toate", a spus Emil Constantinescu, zâmbind, la sediul Fundaţiei pentru Democraţie, unde şi-a sărbătorit ziua de naştere alături de Zoe Petre, Mugur Ciuvică, Andrei Dimitriu, Costin Georgescu, fost director SRI, Dorin Marian, fost consilier prezidenţial şi o serie de colegi, profesori.

Constantinescu a arătat că prima scrisoare de felicitare a primit-o de la un alt fost preşedinte al ţării, Ion Iliescu, în timp ce liderul PSD Mircea Geoană l-a felicitat telefonic. Şi preşedintele PNL Crin Antonescu s-a numărat printre cei care l-au felicitat pe Emil Constantinescu, în cursul zilei, când s-au întâlnit la o acţiune comună.

"Am primit, ca de obicei, cărţi, albume, flori şi un cadou deosebit, un ac de cravată din coral, care, alături de butonii de la Corneliu Coposu, pe care i-am primit, cu ani în urmă, de la doamna Rodica Coposu, sunt pentru mine lucruri foarte importante. Este important că oamenii mi-au dăruit lucrurile la care ţin ei cel mai mult", a spus fostul preşedinte al României, încântat că a fost felicitat de ambasadori, generali şi profesori din SUA şi de la Paris.

Cum se simte Emil Constantinescu la 70 de ani? "Văd această vârstă ca pe o limită între proiectele pe care le-am realizat şi cele pe care îmi propun să le realizez. Aş vrea să-mi păstrez energia şi să-mi îndeplinesc proiectele", a spus Constantinescu.

Fostul şef de stat crede că diferenţa dintre România pe care a condus-o, în calitate de preşedinte al ţării şi România din 2009 este "enormă". "Diferenţa este enormă, pentru că, practic, România pe care am primit-o eu era în faliment bancar, financiar, iar România de astăzi s-a refăcut financiar, bancar, cu toată această criză, în schimb, a apărut o nouă criză, cea morală", a spus Emil Constantinescu.

El a văzut "ceva nou" şi în actuala cursă prezidenţială. "Cred că ceea ce este nou în această cursă prezidenţială din 2009, faţă de 2004 şi 2000, este că nu avem de ales între «răul mai mic» şi «răul mai mare», avem ocazia să alegem binele. Iar atunci când binele este reprezentat de o persoană, se naşte îngrijorare", a opinat Emil Constantinescu.

Musafirii i-au cântat fostului preşedinte "Mulţi ani trăiască!", iar gazda le-a oferit tort, şampanie şi prăjituri.

"Mă bucur că sunteţi vesel!", i-a spus un simpatizant fostului şef de stat. "Mă bucur că sunt printre prieteni", a replicat Emil Constantinescu, fostul preşedinte nepărând deranjat de faptul că la aniverasarea sa nu s-au mai înghesuit atâţia oameni, cum se întâmpla pe vremea când era primul om în stat.

Material realizat de Emma Toader, ema@mediafax.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici