FOCUS: Iris la aniversare: "Vă promitem Iris 40"

Formaţia Iris, incontestabilă legendă a rockului românesc, a împlinit 30 de ani de când umple sălile de concerte din România, sărbătorind vineri evenimentul printr-un un show susţinut pe aeroportul Băneasa, alături de prieteni şi fani, la care au fost prezente peste 15.000 de persoane.

2 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Iris la aniversare: "Vă promitem Iris 40"

FOCUS: Iris la aniversare: "Vă promitem Iris 40"

La ora 20.00, pe aeroportul Băneasa se adunase deja o mare de spectatori, cu toate că mulţi dintre cei care au participat la concert erau încă prinşi în traficul haotic de la marginea Capitalei. Entuziasmul celor prezenţi se simţea în forfota cu care aşteaptau startul concertului. În culise, cei cinci "irişi" se pregăteau pentru show-ul care urma să le marcheze cei 30 de ani de muzică - 30 de ani în care au construit o legendă pentru mai multe generaţii de fani.

La 20.10, Valter, Nelu, Boro şi Relu ies de la cabine şi urcă treptele spre scenă. Publicul scoate strigăte de bucurie când aceştia îşi fac apariţia. Ceva mai în spate, în culise, Cristi Minculescu, îmbrăcat tot în negru, îşi sărută cruciuliţa de la gât, iar când spectatorii încep să-i cânte trupei "La mulţi ani!", păşeşte şi el sub reflectoare. "Bună seara, prieteni!", salută el spectatorii, în stilul caracteristic. Atât a fost nevoie, şi show-ul a luat startul în ceea ce avea să fie o incursiune în timp, care a acoperit 30 de ani plini.

Spectatori de toate vârstele, de la cei cu plete albe la cei mai tineri, cu creste ţepoase şi colorate, chiar şi bunici cu nepoţei, au venit la aniversarea Iris. Pe lângă aceştia, alături de formaţie au mai fost şi prietenii cu care cei de la Iris au realizat ultimul lor album, intitulat "Cei ce vor fi", printre care s-au numărat Adrian Despot de la Viţa de Vie, Paula Seling, Florin Chilian, Mike Godoroja, Tudor Chirilă, Felicia Filip şi trupele Voodoo şi Trooper. Aceştia au interpretat fiecare câte o piesă, aducând astfel un tribut "gladiatorilor" rockului, aşa cum i-a numit Chirilă pe cei cinci. De asemenea, spectacolul a fost punctat şi de intervenţiile Maiei Morgenstern, care a recitat versuri din cântecele formaţiei.

Iris nu i-a uitat însă nici pe cei ce nu au mai ajuns la această aniversare. Una dintre piesele din concert, "Lacrimi de rouă", a fost dedicată de Minculescu lui Adrian Pintea, Florian Pittiş, Ralu Filip, Gil Dobrică, Janei Gheorghiu şi Laurei Stoica.

Au răsunat pe Băneasa nu doar vocile celor cinci muzicieni, ci şi glasurile miilor de oameni strânşi la concert, căci piese precum "Trenul fără naş", "Cine mă strigă în noapte", "Vino pentru totdeauna", "Casino", "Pe ape" sau "Lună plină" au fost susţinute de o mulţime de voci. "Floare de Iris", "Iris Aeterna" şi "Strada ta" au fost cântecele care au încheiat sărbătoarea Iris - 30 de ani. "Vă mulţumesc că aţi fost alături de noi în primii 30 de ani", s-a adresat Minculescu celor din public. "V-am promis acum câţiva ani Iris 30, acum vă promitem Iris 40", a mai spus el.

Aplauzele care au încheiat concertul au răsunat minute bune, la fel ca şi cântecele trupei, pe care spectatorii le-au fredonat în drum spre casă.

Iris va pleca însă şi într-un turneu prin ţară, care va avea loc între 12 şi 18 noiembrie, la Iaşi, Timişoara, Cluj, Sibiu, Sighişoara, Ploieşti, unde îşi vor promova şi albumul "Cei ce vor fi".

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini)

(Material de Cristina Mazilu, cristina.mazilu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici