FOCUS: Vettel i-a "oferit" lui Hamilton prima victorie din acest sezon

Pilotul britanic al echipei McLaren Mercedes, Lewis Hamilton a câştigat, duminică, la Istanbul, Marele Premiu al Turciei, a şaptea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, reuşind astfel să obţină primul succes din acest sezon.

7 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Vettel i-a "oferit" lui Hamilton prima victorie din acest sezon

FOCUS: Vettel i-a "oferit" lui Hamilton prima victorie din acest sezon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cursa a început în linişte, deşi imediat după start, Vettel a trecut de Hamilton, iar Schumacher l-a depăşit pe Button, dar cei doi piloţi întrecuţi au revenit şi şi-a recuperat poziţiile.

Timp de 40 de tururi cursa nu a avut sare şi piper, piloţii nereuşind depăşiri şi nici măcar să se distanţeze de urmăritorii lor. Şi când toată lumea se gândea că Red Bull va reuşi a treia victorie consecutivă în acest sezon şi dubla la Istanbul, Vettel a încercat să-l depăşească pe Webber, dar nu a făcut altceva decât să se acroşeze cu australianul. Germanul a ieşit în decor şi a fost nevoit să abandoneze, iar Webber a fost nevoit să coboare două poziţii în clasament. De menţionat este faptul că în turul 40 şi-a făcut apariţia ploaia.

Conducerea cursei a fost preluată de piloţii echipei McLaren Mercedes, Lewis Hamilton şi Jenson Button, care au profitat din plin de "prostia" făcută de Vettel. Deşi cei doi britanici au fost avertizaţi prin radio să nu se atace, Button a încercat să-l depăşească pe Hamilton. Au urmat câteva viraje în care Hamilton şi Button s-au depăşit reciproc, dar în cele din urmă Hamilton şi-a păstrat poziţia de lider.

Până la final a mai fost de remarcat faptul că Fernando Alonso a reuşit să treacă de Vitali Petrov şi a urcat pe locul opt în cursă. După ce a căzut pe locul nouă, rusul a avut pană şi a fost nevoit să intre la boxe.

Plecat pentru a treia oară din pole-position, Mark Webber a reuşit în final să-şi păstreze poziţia a treia şi a devenit noul lider al clasamentului general, devansându-i pe Jenson Button şi Lewis Hamilton. Abandonul lui Sebastien Vettel a costat echipa Red Bull, care a pierdut şefia în clasamentul constructorilor, fiind devansată cu un punct de McLaren Mercedes.

Următoarea cursă, Marele Premiul al Canadei, va avea loc la 13 iunie, pe circuitul de la Montreal.

(Material de Traian Terzian, traian.terzian@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici