REPORTAJ: Sute de oameni la picnic în Pădurea Schullerwald, singurul loc autorizat din Bistriţa pentru această activitate

Sute de persoane au ieşit, duminică, la picnic în Pădurea Schullerwald din Bistriţa, singurul loc autorizat din oraş pentru astfel de activităţi, toate mesele fiind ocupate încă de la primele ore ale dimineţii, aşa încât întârziaţii au fost obligaţi a se mulţumi cu masa servită pe pătură.

923 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Sute de oameni la picnic în Pădurea Schullerwald, singurul loc autorizat din Bistriţa pentru această activitate

REPORTAJ: Sute de oameni la picnic în Pădurea Schullerwald, singurul loc autorizat din Bistriţa pentru această activitate (Imagine: Remus Suciu/Arhiva Mediafax Foto)

Pădurea Schullerwald se află la marginea oraşului Bistriţa, aproape de zona industrială, iar duminică, zi în care Primăria a anunţat că va oferi un spectacol folcloric în cinstea Zilei Muncii, aproape toate locurile la mese au fost ocupate de la primele ore ale dimineţii.

"Noi am venit de dimineaţă, fiindcă ştiam că va fi aglomeraţie. Am venit să găsim un grătar liber pe care să prăjim cârnaţi şi carne şi să găsim o masă să putem sta ca oamenii. Am venit cu copiii, cu nepoţii. Ne bucurăm că putem ieşi la iarbă verde împreună după o iarnă atât de lungă", a declarat Nicolae Pop, un localnic ieşit la picnic.

El a spus că este foarte bine că există o lege a picnicului, doar că locurile autorizate, precum Pădurea Schullerwald, ar trebui să aibă mai multe tomberoane, o sursă de apă, mai multe mese şi grătare.

"E păcat să rămână în urma noastră PET-uri şi alte mizerii. Ar trebui mai multe tomberoane, să fie mai mulţi copaci, să avem umbră că e foarte cald. E bine şi aşa cum e, dar ne-ar plăcea să fie şi mai bine", a spus Pop.

Un alt bistriţean, Claudiu Moldovan, a venit cu prietenii la iarbă verde. Grupul a fost matinal şi a găsit un loc umbros în care şi-a stabilit "cartierul general". În câteva minute, masa din trunchi de copac s-a umplut cu carne, legume, brânză, sucuri şi bere.

"E frumos aici, în Schullerwald, dar nu e loc destul să încapă şi cei care vin mai târziu. Ar trebui şi în alte părţi, pe lângă râuri, să se amenajeze spaţii de ieşit la iarbă verde, dar niciunul nu este ca Pădurea Schulerwald. Noi sărbătorim 1 Mai astăzi, duminica, fiindcă vom lucra luni şi marţi. Lumea spune că suntem săraci, dar toţi găsesc resurse să facă un grătar, să bea o bere", a spus Claudiu Moldovan.

El crede este foarte bine ca oamenii care ies la picnic să aibă la îndemână grătare fixe, montate în locuri special amenajate, ca să nu fie obligaţi să le aducă de acasă, dar şi apă curentă şi toalete.

"Eu cred că aceste dotări sunt foarte bune. Cred că Legea picnicului e bună. Atât timp cât este un loc special amenajat şi sunt anumite condiţii, e bine, ca să întreţinem spaţiile. Problema e cu gunoaiele care rămân în urma celor care nu văd coşurile de gunoi", a declarat el.

În jurul orei 12.00, nu puteai arunca un ac în Pădurea Schullerwald, aşa încât întârziaţii au fost nemulţumiţi fiindcă a trebuit să îşi aştepte rândul la grătar şi să stea pe pături.

"Nu mi-am putut imagina că nu găsim locuri la ora asta. La ce oră au venit restul de nicio masă nu e liberă? E bine că avem un loc autorizat, dar e rău că nu încăpem şi toţi vrem să mâncăm un grătar şi să bem o bere", a declarat Ana Măierean.

La ora 14.00, în Pădurea Schullerwald a sosit şi primarul Ovidiu Creţu (PSD), candidat la un nou mandat. El le-a explicat celor prezenţi că municipalitatea a devansat manifestările de 1 Mai fiindcă nu toţi angajaţii din mediul privat sunt liberi marţi. Primarul i-a felicitat pe toţi cei care muncesc şi le-a spus că este ultima dată când Pădurea Schullerwald se prezintă în felul acesta.

"La anul, când veţi veni de 1 Mai la picnic, veţi găsi o pădure complet schimbată. Investim în ea un milion de euro, bani europeni, vom face terenuri de sport, piste de biciclete, nu o veţi mai recunoaşte", a spus Creţu.

Imediat după aceea, pe scena în aer liber au urcat ansambluri folclorice care au cântat şi au prezentat dansuri populare.

Sâmbătă, Primăria Bistriţa a organizat manifestări de Ziua Tineretului, care s-au încheiat cu un concert susţinut de Aminda & Hazard şi Trupa Veche, la care au asistat sute de tineri.

(Material realizat de Cristiana Sabău, corespondenti@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici