Bogdan Teodorescu la "Marius Tucă Show": "Eu cred că liberalii au aflat că vor guverna cu USR. Vor un raport cât mai mare de forţe faţă de USR"

  • Adrian Marinescu: "Trebuie să facem diferenţa între infectare şi îmbolnăvire. Ceea ce face vaccinul nu împiedică infectarea. Vaccinul împiedică îmbolnăvirea".
  • Oprea: "Nu cred că închiderea pieţelor este un câştig electoral. Acea greşeală nu a avut niciun rol în combaterea coronavirusului. N-au câştigat nimic, ba dimpotrivă".
  • Bogdan Teodorescu: "Axa comunicării la PNL a fost: ".
4516 afișări

Cu două zile înainte de alegerile parlamentare şi într-o lume în care fiecare zi aduce noutăţi pe tema epidemiei de nou-coronavirus, e de la sine înţeles că, vineri seara, discuţiile din platoul Marius Tucă Show s-au concentrat pe aceste două teme fundamentale. Ba surpriza surprizelor a dăruit-o în direct, telespectatorilor Aleph News inepuizabilul Marius Tucă, atunci când s-a lăsat vaccinat în direct (împotriva gripei sezoniere) de către prietenul emisiunii, medicul Adrian Marinescu.

Până acolo, însă, cei doi au abordat tema vaccinului despre care toată lumea vorbeşte zilele astea. Medicul rămâne la ideea pe care, nu de puţine ori, a exprimat-o în timpul ediţiilor Marius Tucă Show, anume că e nevoie de o testare de 100.000 – 150 000 pe zi, pentru ca să avem o oglindă pertinentă a modului în care arată epidemia la noi în ţară. Iată şi alte soluţii oferite de medic:

Adrian Marinescu: "Avem o capacitate de 50 000 de teste acum. Alegem varianta testele rapide antigenice, cu acurateţe 85%, care ar putea să ne orientăm foarte clar. Dacă am face minimum 100 000 – 150 000 pe zi, lucrurile ar fi mai clare. E nevoie şi ca DSP să aibă o capacitate de rezolvare. Asta mi-aş dori. Dacă lucrurile astea s-ar întâmpla, s-ar vedea diferenţa. Şi nu putem să ne bazăm doar pe măsurile restrictive. (...) Ar trebui să facem un Balş 2, cum au făcut chinezii. Şi celelalte trebuie să meargă pe un dublu-circuit. Este singura soluţie reală".

Întrebat dacă se va vaccina, Adrian Marinescu a răspuns clar:

"Cu ce voi avea la dispoziţie. Dacă voi avea mai multe vaccinuri (ceea ce nu cred) voi alege varianta cu cele mai multe date. Cred că vom avea Pfizer sau Moderna. (...) Trebuie să facem diferenţa între infectare şi îmbolnăvire. Ceea ce face vaccinul nu împiedică infectarea. Vaccinul împiedică îmbolnăvirea".

Între "locomotivă electorală" şi pupitru, Iohannis anunţă generos că deschide pieţele. Marius Oprea: "N-au câştigat, ba dimpotrivă"

În partea a doua, istoricul Marius Oprea şi analistul politic Bogdan Teodorescu au decriptat împreună ultimele încâlceli ale campaniei electorale care tocmai s-a încheiat. Despre cum a arătat această campanie, care parcă nici nu s-a simţit, cei doi au avut păreri aproximativ convergente.

Noua temă oferită de Iohannis presei – plimbarea pupitrului peste tot – gestul penibil, care trădează natura megalomană a preşedintelui după şase ani la Cotroceni. După Marius Oprea, preşedintele Iohannis a fost cel care face campanie electorală în PNL:

"Marius Oprea: Singurul care face campanie electorală este preşedintele, care nu rateaza de trei patru ori pe săptămână să-şi mute propriul pupitru la inaugurarea unui km sau doi care sunt de fapt centuri. (...) Pe zi ce trece, Klaus Iohannis încetează să mai fie o locomotivă politică. A ajuns să ne aducă nu doar pe noi, jurnaliştii, la un prag de saturaţie".

Inepuizabila şi enervanta, de fapt, temă a pieţelor închise hodoronc-tronc, ca, vezi Doamne, măsură de protecţie la nou-coronavirus a fost analizată de istoric astfel:

"Să închizi pieţele, să ţii legea închisă în Parlament ca să anunţi tu redeschiderea pieţelor. Astăzi ei au anunţat: "Klaus Iohannis a redeschis pieţele. Nu cred că este un câştig electoral. Acea greşeală nu a avut niciun rol în combaterea coronavirusului. Este tardiv. N-au câştigat. Ba dimpotrivă".

Despre noi entităţi politice emergente (recte AUR), iată ce spune Oprea:

"Este o campanie tăcută a unei formaţiuni până acum absente din piaţa electorală. AUR. Cei de la AUR mă fac întrucâtva temător. Avem aceeaşi adunătură de oameni de bună credinţă cu un coeficient de inteligenţă demn de luat înseamă, amestecat cu dubioşi sau cu oameni de genul lu Francisc Tobă, care a scăpat la mustaţă de dosar. (El având pe conştiinţă oameni ucişi la revoluţie.) A pus mâna pe fabrica din Braşov de explozibil şi a ajuns să fie vândută la fier vechi.

Bogdan Teodorescu: „Partidele antisistem nu oferă soluţii, ele oferă vinovaţi"

Pe tema campaniei electorale, analistul politic Bogdan Teodorescu a spus:

"Ce vă pot spune cu siguranţă este c-a fost o campanie foarte interesantă, în care s-a petrecut ce trebuia să se petreacă: mobilizarea. PSD a intuit, probabil uitându-se la emisiunile dvs, pot induce idea că n-au nicio şansă, au început să promoveze ideea că ei vor ajunge la guvernare. Am mai spus la un alt post online, a spus domnul Tudose o chestie simpatică, că va face "un guvern minoritar". Încearcă să-şi mobilizeze electoratul".

Tema partidelor antisistem de genul USR a fost analizată astfel:

„Partidele antisistem au o caracteristică. Ele nu oferă soluţie, ele oferă vinovaţi. Partidele antisistem au o mare problemă când ajung la guvernare. Ei trebuie să-şi valideze discursul prin acţiune politică. Am fost întrebat de Dominic Fritz, Clotidle Armand... ei ar putea să meargă foarte repede, să convingă cetăţenii că sunt buni primari".

Strategia de comunicare a PNL în această campanie:

"Strategia de comunicare a fost o alegere Iohannis vs PSD. Pe asta si-au construit toată axa comunicării. Opţiunea va fi: dacă nu-l votezi pe Iohannis înseamnă că votezi PSD". (Bogdan Teodorescu)

Marius Oprea: „Iohannis transmite un mesaj subliminal foarte bun".

Despre alianţa despre care vorbeşte toată lumea zilele astea (PNL – USR), Bogdan Teodorescu consideră că jocurile sunt cam făcute:

"Eu cred că liberalii au aflat că vor guverna cu USR. Cred că va fi guvernare cu USR. Ei vor să obţină un raport cât mai mare de forţe, astfel încât ceea ce vor ceda la nivelul ministerelor să fie semnificativ. Astfel încât, totul să fie făcut in jurul PNL. Acum, liberalii vor un scor cât mai mare în raport cu viitorii lor parteneri de guvernare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici