Ion Cristoiu, la ”Marius Tucă Show”: ” Cred că Ludovic Orban va fi schimbat după alegerile locale şi înlocuit cu Eduard Hellvig sau Siegfried Mureşan”

  • M. Tucă: Nu e deloc îngrijorător numărul de 300-400 de noi infectări înregistrate zilnic. Numărul cazurilor din vârful pandemiei - sfârşit de aprilie, început de mai, când oamenii erau izolaţi în case - e comparabil cu cel de azi, când oamenii sunt liberi si se fac de patru ori mai multe testări ca atunci.
  • I.Cristoiu: Cred că Ludovic Orban va fi schimbat după alegerile locale şi înlocuit cu Eduard Hellvig sau Siegfried Mureşan, unul care să ştie germană.
  • I.Cristoiu: Cred că Renate Weber e cel mai bun Avocat al Poporului, nu a pierdut nicio sesizare la Curtea Constituţională.
2085 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, la ”Marius Tucă Show”: ” Cred că Ludovic Orban va fi schimbat după alegerile locale şi înlocuit cu Eduard Hellvig sau Siegfried Mureşan”
Marius Tucă şi Ion Cristoiu au analizat joi seara principalele teme la zi, printre care creşterea numărului de infectaţi zilnic cu noul coronavirus, care nu ar trebui să fie deloc îngrijorătoare, pentru că acest număr este comparabil cu cel din vârful pandemiei, sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai, când lumea era izolată în case şi se făceau de patru ori mai puţine teste.
 
Totodată, cei doi jurnalişti au făcut previziuni privind conducerea viitoare a PNL, Marius Tucă susţinând că Ludovic Orban va fi schimbat înainte de alegerile locale cu Rareş Bogdan, iar Ion Cristoiu este de părere că actualul prim-ministru va rezista până după alegerile locale, când va fi înlocuit cu Eduard Hellvig sau cu Siegfried Mureşan, unul care să ştie limba germană.
 
Şi interviul dat de Liviu Dragnea din închisoare a fost analizat în emisiunea Marius Tucă Show de joi seara.
 
I.Cristoiu: Eu nu am nicio problemă cu Renate Weber, chiar am fost într-un proces în care ea era avocatul părţii adverse. Cred că Renate Weber e cel mai bun Avocat al Poporului. 
 
M. Tucă: Care e explicaţia dumneavoastră referitoare la atacurile împotriva Renatei Weber, împotriva Avocatului Poporului, o instituţie care, în sfârşit, este importantă în România? Toate acestea pentru că a sesizat Curtea Constituţională de mai multe ori.
 
I.Cristoiu: Principalul motiv e faptul ca ea e bună. Nu a pierdut nicio sesizare la Curtea Constituţională. Pe vremea odiosului Adrian Năstase era o echipă de jurişti, unu venea şi spunea: asta nu e legală. Ea, totuşi, are autoritate, nu e pesedistă. Vine din societatea civilă, aşa că îi deranjează. Plus că a fost singura instituţie care a luat apărarea omului simplu, în raport cu încălcarea drepturilor lui. Perioada de pandemie a fost o dictatură cruntă, stalinistă şi ea a avut curaj să spună că nu e corect. 
 
M. Tucă: 500 de personalităţi din întreaga lume au făcut un manifest pentru respectarea drepturilor oamenilor în timpul pandemiei. Eu cred că drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului au fost cel mai grav încălcate, în această perioadă de pandemie, în România.
I.Cristoiu: Domnul dr. Răzvan Constantinescu, medic mai dizident de la Iaşi, a enumerat niste particularităţi: singura ţară cu carantină obligatorie, ţara cu cele mai mari amenzi şi singura ţară cu platou. 
 
M. Tucă: Singura tara in care nu s-au deschis teatrele şi cinematografele, singura unde nu s-au deschis restaurantele înăuntru şi unde actorii nu au protestat. Actorii sunt cu actuala putere. Pe vremea lui Dragnea, Orban aproba ce dădea Curtea Constituţională. Tot ce se întâmpla pe vremea lui Dragnea era greşit.
 
I. Cristoiu: Din perspectiva democratică, acum avem unul dintre cele mai grave atacuri împotriva unor instituţii ale statului de drept: Curtea Constituţională, Avocatul Poporului.
 
I. Cristoiu: Nu poţi să critici CCR, dar totusi să trimiţi legi la CCR. Preşedintele a trimis ieri o lege la CCR. Daca nu are încredere în CCR, de ce o mai trimite?
 
M. Tucă: Mie mi se pare că Romania s-a întors în comunism de la începutul pandemiei, în manifestări, în limitare de drepturi.
 
I. Cristoiu: Noi ne întoarcem la pandemie. Apropo, astăzi a fost o victorie împotriva manipulării, pentru că "Băieţii", cu B mare, începuseră de dimineaţă cu cea mai mare rată de infectări, ca să şantajeze CCR-ul. Nu a ţinut.
 
 
M. Tucă: Apropo de cazuri, s-a vorbit de vârful pandemiei, sfârşit de aprilie, început demai, după care a fost platou. Vă dau datele din sfârşit de aprilie, început de mai. Suntem comparabili cu ce se întampla atunci când era vârful pandemiei, când oamenii erau în casă şi se făceau de patru ori mai multe testări. Acum e cam la fel, deşi oamenii sunt pe străzi. Atunci lumea era închisă în casă. 
 
I. Cristoiu: Nu contează numărul, ci că apar la TV tot felul de gurişti care spun Breaking News. Calcă în picioare orice medic care nu e de accord cu ei.
 
M. Tucă: Spuneţi-mi despre şeful de la Unifarm. A venit un comunicat de la DNA că e cercetat.
 
I. Cristoiu: Primul lucru care m-a surprins e că el ar fi pretins bani. În general, în astfel de cazuri, omul e pus sub urmărire, să vezi cine dă banii. Procurorii, prin gena lor, te arestează. Acum, pentru prima dată în istoria Procuraturii, i-au dat control judiciar, nici măcar arest la domiciliu.
 
I. Cristoiu: În general, procurorii te arestează. El a primit control judiciar. Nici macar 24 de ore de arest. Năstase şi alţii au fost reţinuţi ca să fie un exemplu pentru societate. Reţinere 24 de ore şi propunerea de arestare înaintată către judecător.
 
M. Tucă: Mai e o chestie incredibilă: totuşi omul nu a luat banii. Se presupune că a cerut bani, dar nu i-a dat nimeni.
 
I. Cristoiu: Aceeaşi situaţie a fost cu Ludovic Orban. El a vrut să fie primar. Imediat sună pe prietenul lui Urdăreanu: am nevoie de nişte bani. Acesta, la rândul lui ascultat de DNA, s-a gândit că Orban e cu echipament pe el, se duce şi îl pârăşte. Ăia de la DNA au zis că a cerut bani, l-au trimis în judecată, iar el a câştigat. Aşa şi dl de la Unifarm va scăpa.
 
I.Cristoiu: Domnul Liviu Dragnea a dat primul său interviu de când e condamnat şi e în închisoare.
 
M. Tucă: I l-a dat colaboratoarei sale Anca Alexandrescu. 
 
I. Cristoiu: Dacă era un om deştept, îmi dădea mie sau dumneavoastră interviul. Pe parcursul interviului a vorbit despre ce a zis Dâncu la Cristoiu despre el. Dragnea a zis că i-a povestit Irina interviul. 
 
M. Tucă: Era Băsescu la emisiune la Cristache, si zicea: vă daţi seama ce va fi în România când vor ieşi asimptomaticii în stradă? Eu i-am scris: vezi că ăla bate câmpii. 
 
I. Cristoiu: Părerea mea e că există o operaţiune: Alegeţi-l pe Marcel Ciolacu şef PSD ca să nu pună mâna pe partid echipa lui Dragnea. Codrin Ştefănescu e identificat ca fiind din echipa lui Dragnea. Era nevoie ca Dragnea să dea un interviu să clarifice. Şi atunci Ciolacu şi "băieţii de pe pajişti" spun că dacă nu e Ciolacu, partidul încape pe mâinile celorlalţi
 
M. Tucă: Recunoaşteţi ca v-ati înşelat referitor la Ciolacu, că omul e manevrat de la Cotroceni şi execută.
 
I. Cristoiu: Nu m-am înşelat, am zis că mi-e chiar simpatic, e omul preşedintelui.
 
M. Tucă: Vor fi 4 ani de guvernare cu PNL şi USR. Şi PMP dacă intră în Parlament. O să fie interesant. Am înţeles ca Ponta vrea să candideze al Primăria Capitalei.
 
I. Cristoiu: Nu cred. Daca e aşa, înseamnă că are ordin. 
 
 
M. Tucă: Credetţ cu Ludovic Orban rămâne până în toamnă, la alegerile parlamentare?
 
I. Cristoiu: Nu, după locale îl schimbă.
 
M. Tucă: După locale? Eu cred că până la locale. Şi cred că singurul candidat, cu şanse reale este Rareş Bogdan.
 
I.Cristoiu: Nu. Hellvig (n.r. Eduard Hellvig, directorul SRI)
 
M. Tucă: Ce facem, punem şefii serviciilor de informaţii prim miniştri? Adică instaurăm lagalitate.
 
I.Cristoiu: Sau Siegfried (n.r. Siegfried Mureşan). Trebuie să fie unul care ştie nemţeşte.
 
M. Tucă: Rareş Bogdan.
 
I.Cristoiu: Nu stăpâneşte partidul.
 
M. Tucă: Partidul îl stăpâneşte Klaus Iohannis. Singurul stăpân absolut al PNL este Klaus Iohannis. Şi culmea este că ştie şi limba germană.
 
M. Tucă: Pe cât punem pariu că nu o să deschidă restaurantele şi teatrele de la 1 iulie?
 
I. Cristoiu: Nu le deschid, pentru că a crescut numărul.
 
I.Cristoiu: În aprilie erau 401 cazuri noi şi lumea era în casă. Şi azi sunt 460 de cazuri şi lumea e liberă. Guvernanţii fac asta ca să menţină starea de alertă până la alegerile locale.
 
M. Tucă: Eu cred că este înţelegere lui Ciolacu cu Iohannis să depună moţiunea de cenzură, să cadă Guvernul Orban şi să pună un Guvern până la toamnă şi dacă e ok prim-ministru să rămână în continuare.
 
I. Cristoiu: Eu au nevoie acum să arate că nu ei sunt de vină. Rareş i-a criticat şi ar putea fi el înlocuitorul, într-adevăr.
 
M. Tucă: Rareş Bogdan nu a făcut parte din guvern. I-a criticat cu sparanghelul, că nu deschid restaurantele, bisericile, că e o prostie că cei din America dărâmă statuile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici