Istoricul Marius Oprea, EXCLUSIV la Marius Tucă Show: „Peste 3.000 de preoţi, închişi de comunişti! N-a existat celulă de închisoare sau baracă de lagăr în care să nu fi fost un preot”

  • Marius Oprea susţine că, într-un mod paradoxal, în închisoare preoţii şi-au găsit liniştea: „trecând prin tăvălugul anchetei, fiecare celulă de închisoare devine o catedrală a credinţei.”
  • Marius Oprea: „Nu te poţi bate cu o rugăciune, nu poţi înfrânge o rugăciune! Din toată această bătălie împotriva Bisericii, regimul comunist a ieşit înfrânt “
  • Istoricul mărturiseşte că „închisoarea a fost un loc în care s-a sădit sămânţa credinţei. Părintele Arsenie Papacioc spunea că în închisoare a găsit Raiul. Spunea că te poţi mântui cu un pahar cu apă.”
2385 afișări
Imaginea articolului Istoricul Marius Oprea, EXCLUSIV la Marius Tucă Show: „Peste 3.000 de preoţi, închişi de comunişti! N-a existat celulă de închisoare sau baracă de lagăr în care să nu fi fost un preot”

Profesorul Marius Oprea, invitatul emisiunii ,,Marius Tucă Show”, îţi povesteşte despre partea întunecată a istoriei, aceea a preoţilor din închisorie comuniste şi poveştile cutremurătoare ale oamenilor- sfinţi. Acesta îşi dezvăluie faptul că, peste 3000 de preoţi, din toate cultele, au fost închişi în perioada regimului comunist.

„Biserica era percepută ca inamic. Marxismul se bazează pe ură. Creştinismul pe iubire.A fost mai intâi o acţiune de epurare sub pretextul că unii preoti ar fi acuzati de crime de razboi. Ei au fost primii epuraţi. (…) O dată ce regimul comunist a început o ofensivă, Biserica a fost ţinta. Vorbim despre 3000 de oameni care au fost închişi”, dezvăluie istoricul.  

Istoricul Marius Oprea îţi povesteşte şi despre tratamentul la care erau supuşi preoţii în perioada comunistă:,, extrem de umilitor, începând de la anchetă, dar, paradoxal, în celule preoţii şi-au regăsit liniştea, şi au format noi Catedrale”.

Marius Oprea: „Asta este crucea pe care o port pentru că Dumnezeu mi-a dat şansa unei noi vieţi”

Invitatul lui Marius Tucă, omul care a dus o continuă luptă în căutarea ,,poporului pierdut”  al victimelor comunismului, îţi mărturiseşte franc: „asta este crucea pe care o port pentru că Dumnezeu mi-a dat şansa unei noi vieţi, am fost arestat pe un şantier arheologic la Sarmizegetusa”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici