Alertă METEO. ANM a emis, duminică, coduri portocaliu şi galben

  • ANM a emis, duminică, avertizare cod portocaliu de viscol în zonele înalte din Carpaţii Meridionali.
  • În Banat, Carpaţii Occidentali şi Meridionali este cod galben de vânt.
  • Codul portocaliu de viscol intră în vigoare duminică, la ora 22.00.
6586 afișări
Imaginea articolului Alertă METEO. ANM a emis, duminică, coduri portocaliu şi galben

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, avertizare cod portocaliu de viscol în zonele înalte din Carpaţii Meridionali. În Banat, Carpaţii Occidentali şi Meridionali este cod galben  de vânt.

Codul portocaliu de viscol intră în vigoare duminică, la ora 22.00. Până luni, la ora 10.00, la altitudini de peste 1.800 de metri în Carpaţii Meridionali vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale de peste 100...120 km/h, va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită şi vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

În aceeaşi perioadă este în vigoare şi un cod galben de vânt în zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali, unde vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 80...90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depăşi 100 km/h şi va fi viscol.

Temporar va ninge în zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali, iar la altitudini de peste 1800 de metri, ninsorile vor fi moderate cantitativ (în general 15...20 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă consistent.

În Banat, vor fi perioade în care rafalele vântului vor depăşi 55...65 de km/h şi izolat 70 km/h.

Spre dimineaţă, în regiunile vestice ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici