Atenţionare MAE pentru români. Spania se află între temperaturi extreme şi furtună

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenţionare de călătorie pentru Spania, unde au fost emise alerte meteo de fenomene extreme.

298 afișări
Imaginea articolului Atenţionare MAE pentru români. Spania se află între temperaturi extreme şi furtună

Atenţionare MAE pentru români. Spania se află între temperaturi extreme şi furtună

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică spaniolă a emis Coduri galben, portocaliu şi roşu de caniculă, valabile pentru aproape toată ţara, cu excepţia zonei de nord (Galicia şi Cantabria), precum şi furtuni (rafale puternice de vânt) în anumite zone, în perioada miercuri - joi.

Miercuri:

  • Cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi în jur de 40ºC) pentru Andalucia, Aragon (plus furtună), Castilla la Mancha, Cataluña, Extremadura,
  • Cod galben de caniculă (cu temperaturi în jur de 38ºC) - anunţat pentru Insulele Baleare, Castilla y Leon (plus furtună)Comunitatea Madrid, Regiunea Murcia, Comunitatea Forală Navarra, La Rioja (plus furtună).

Joi:

  • Cod roşu de caniculă (cu temperaturi în jur de 42ºC) - anunţat pentru Aragon şi Cataluña,
  • Cod portocaliu de caniculă (cu temperaturi în jur de 40ºC) - anunţat pentru Castilla y Leon, Castilla la Mancha, Extremadura, Comunitatea Madrid, Comunitatea Forală Navarra, La Rioja,
  • Cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38ºC) - anunţat pentru Insulele Baleare, Cantabria, Regiunea Murcia, Ţara Bascilor, Comunitatea Valenciană.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă românilor să consulte în permanenţă informaţiile publice comunicate de autorităţile spaniole.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici