Banatul, Crişana şi Transilvania, sub cod galben de vânt

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare cod galben de vânt pentru Banat, sudul Crişanei şi Transilvania. Când această avertizare expiră, intră în vigoare una similară care este valabilă până vineri seara în Moldova, local în Transilvania, Oltenia şi Dobrogea.

61 afișări
Imaginea articolului Banatul, Crişana şi Transilvania, sub cod galben de vânt

Banatul, Crişana şi Transilvania, sub cod galben de vânt

Vor fi intensificări ale vântului în Banat, sudul Crişanei şi al Transilvaniei, iar la munte şi îndeosebi la altitudini de peste 1.700 de metri va fi viscol.

În judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu şi Braşov, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55 - 65 km/h.

La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90 - 110 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 40…50 km/h, potrivit ANM.

Codul galben de vânt este valabil joi, între orele 10 – 22.

De asemenea, de la ora 22 intră în vigoare un alt cod galben de vânt valabil în Moldova, local în Transilvania, Oltenia şi Dobrogea. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 de metri va fi viscol.

În Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei şi sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55 - 65 km/h.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va avea intensificări cu rafale de 90 - 110 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea redusă.

Avertizarea aceasta este valabilă până vineri la ora 22.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici