Cod galben de vânt puternic în 14 judeţe din ţară. Recomandările Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

Cod galben de intensificări ale vântului în şase judeţe din ţară, valabil până miercuri seara., a fost extins pentru încă 8 judeţe.

4650 afișări
Imaginea articolului Cod galben de vânt puternic în 14 judeţe din ţară. Recomandările Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă
În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Moldovei, în sud-estul Transilvaniei, precum şi în Carpaţii de Curbură şi local în Carpaţii Meridionali, vântul va avea intensificări cu viteze de 55...75 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăşi 90 km/h.
 
Intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse şi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în restul Transilvaniei şi a zonei montane, cu rafale în general de 45...55 km/h, transmite ANM.
 
Atenţionarea meteorologică este în vigoare până miercuri seara, ora 21:00.
 

Recomandările IGSU 

  • Evitaţi adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
  • Sistaţi activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
  • Închideţi toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
  • Evitaţi atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
 
IGSU prezintă Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă “FII pregătit”, unde pot fi accesate ghiduri la rubrica Fenomene Meteo Extreme. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
meteo,
vreme,
igsu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici