Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din două judeţe, până marţi

Hidrologii au emis duminică o avertizare Cod portocaliu de inundaţii valabilă pe râuri din judeţele Satu Mare şi Maramureş până marţi.

924 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din două judeţe, până marţi

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Satu Mare şi Maramureş, până marţi

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, este Cod portocaliu de duminică, de la ora 11.00 până marţi, la ora 16.00, pe râul Tur, în judeţul Satu Mare.

De asemenea, tot Cod portocaliu este de luni, de la 16.00, până marţi, la ora 16.00, pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur din judeţele Maramureş şi Satu Mare, Someşul Mare din judeţul Bistriţa Năsăud şi Lăpuş din judeţul Maramureş.

De duminică, de la ora 11.00, până marţi, la ora 16.00, a fost instituit Cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Someşul Mic (judeţele Cluj şi Bihor), Crasna (judeţele: Sӑlaj şi Satu Mare), Mureş (judeţele: Harghita, Mureş şi Bistriţa Năsăud), Arieş (judeţele: Alba şi Cluj), Bistriţa (judeţele: Suceava, Harghita şi Neamţ).

Tot Cod galben va fi de luni, de la ora 9.00, până marţi, la ora 16.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa, Vişeu, Iza, Tur (judeţele: Maramureş şi Satu Mare), Someş, (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Barcӑu (judeţele: Sӑlaj şi Bihor), Crişul Repede (judeţele: Cluj şi Bihor), Crişul Negru (judeţele: Bihor şi Arad), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad), Bega, Timiş, Pogӑniş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera (judeţele: Timiş şi Caraş-Severin).

În aceste zone se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici