SIBERIA  Cum să supravieţuieşti frigului. Sfaturi de la cei care locuiesc la -50 de grade, într-unul dintre cele mai reci oraşe din lume

Clima arctică a cuprins mari părţi ale Rusiei, temperaturile scăzând până la minus 58 de grade în sălbăticia Siberiei.

4125 afișări
Imaginea articolului Cum să supravieţuieşti frigului. Sfaturi de la cei care locuiesc la -50 de grade, într-unul dintre cele mai reci oraşe din lume

Cum să supravieţuieşti frigului? Sfaturi de la cei care locuiesc la -50 de grade, într-unul dintre cele mai reci oraşe din lume

Iakuţk, unul dintre cele mai reci oraşe din lume, care se află la aproximativ 5.000 km est de Moscova, este acoperit de nori îngheţaţi şi ceaţă, arată imaginile cu dronă.

„Am venit aici la Yakutsk special pentru a experimenta o astfel de vreme, aşa că sunt norocos pentru că în decembrie de obicei nu este aşa”, a spus Danila, a cărei barbă, pălărie şi eşarfă erau acoperite de gheaţă.

„De fapt, nu e foarte rece, pentru că m-am pregătit corect”, spune el. „Dacă nu aş fi avut hainele potrivite, aş fi îngheţat în câteva minute”. Temperaturile extreme i-au făcut haina mult mai rigidă, în timp ce telefonul s-a descărcat în câteva minute.

Umiditatea şi vântul au dus termometrul la minus 63 de grade

Două perechi de mănuşi erau esenţiale, la fel ca şi straturi de îmbrăcăminte. Temperaturile în unele părţi ale Republicii Sakha, o regiune vastă puţin mai mică decât India, situată în partea de nord-est a Siberiei, au scăzut sub minus 55 peste noapte.

În Oymyakon, o aşezare din Sakha, temperatura a fost de minus 58 C marţi. Meteorologii au spus că, având în vedere umiditatea şi vântul, temperatura ar fi de minus 63 de grade.

În piaţa din Yakutsk, peştele era vândut congelat, ambalat în zeci de lăzi la piaţă. Nu este nevoie de congelator. Vânzătorii s-au înfăşurat în pălării mari de blană şi au dezvăluit cum să facă faţă acestor temperaturi.

„Trebuie doar să ai haine de calitate potrivită şi totul va fi bine. Principalul lucru este să te mişti în continuare, pentru a menţine sângele în circulaţie”, a spus Pyot, un locuitor din Iakuţk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici