METEO. ANM a emis o nouă avertizare Cod portocaliu şi Cod galben de ploi abundente în aproape toată ţara

  • Meteorologii au emis două Coduri de precipitaţii abundente valabile în cea mai mare parte a ţării timp de 24 de ore.
  • Codul portocaliu vizează în special zonele montane, iar cel galben este pentru regiunile subcarpatice şi zonele de câmpie.
40453 afișări
Imaginea articolului METEO. ANM a emis o nouă avertizare Cod portocaliu şi Cod galben de ploi abundente în aproape toată ţara

METEO. Cod portocaliu şi Cod galben de ploi abundente în majoritatea judeţelor ţării

Codul portocaliu este valabil începând de joi, la ora 10.00, până vineri, la aceeaşi oră. În zona Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Apuseni, precum şi în sudul Moldovei şi nord-estul Munteniei vor fi ploi abundente şi se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi 40-60 l/mp.

La peste 1.700 de metri, ploile vor determina topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară, în general, între 15 şi 140 centimetri.

Codul galben este valabil tot până vineri, la ora 10.00. Specialiştii anunţă că vor fi ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menţionat, în Muntenia, Banat, Crişana şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, Dobrogei şi Moldovei, precum şi la munte, vor fi averse însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări descurtă durată ale vântului şi izolat de grindină.

În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi local 20-30 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici