Meteo. Cod portocaliu de ploi şi Cod roşu de inundaţii în judeţul Hunedoara

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de ploi, valabil în mai multe zone din judeţul Hunedoara, până la ora 11.00. Judeţul se află sub Cod roşu de inundaţii până la ora 12.00.

8451 afișări
Imaginea articolului Meteo. Cod portocaliu de ploi şi Cod roşu de inundaţii în judeţul Hunedoara

Potrivit ANM, sunt vizate zonele de munte şi localităţile Vulcan, Lupeni, Uricani, Haţeg, Pui, Râu de Mori, Sântămăria-Orlea, Baru, Sălaşu de Sus, Densuş, Toteşti, Răchitova, Sarmizegetusa, General Berthelot din judeţul Hunedoara.

În aceste zone se vor semnala averse ce vor cumula 20-30 l/mp, după ce în ultimele 4 - 6 ore s-au cumulat în zonă cantităţi de apă de 40-60 l/mp.

Potrivit ISU HUnedoara, zona se află sub avertizare Cod roşu de inundaţii până la ora 12.00 şi în continuare se înregistrează creşteri de debite, scurgeri de pe versanţi şi viituri provocate de afluenţii Jiului de Vest.

„La ora 06.30 populaţia din localităţile Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag au primit o avertizare Ro-Alert de inundaţii puternice, iar oamenii au fost sfătuiţi să-şi ia măsuri de precauţie, dar şi să se pregătească să fie evacuaţi”, a transmis ISU Hunedoara.

Mai multe gospodării şi drumuri, printre care DN 66A, au fost inundate în judeţul Hunedoara, după revăsarea râului Jiul de Vest.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici