Video METEO. Iarna se întoarce în jumătate de ţară

  • Iarna pare că se întoarce mâine în jumătate de ţară. Temperaturile sunt cuprinse între 5 şi 24 de grade.
  • Marţi şi miercuri, vântul va sufla cu putere şi vremea se va răci.
  • De joi vremea se încălzeşte din nou, maximele vor fi cuprinse între 14 şi 22 de grade, şi revine soarele.
5445 afișări

Prognoza pentru ţară

În noaptea ce vine ai parte de ploi în Crişana, Maramureş, prin Banat, Transilvania şi nordul Moldovei.

Spre dimineaţă, în nordul Orientalilor, la altitudini mari, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla cu putere la început în regiunile sud-estice, iar spre dimineaţă în vest şi nord, unde vor fi viteze în general de 55...60 km/h. La munte rafale ce vor depăşi 70...80 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade.

Mâine ai parte de o zi cu vânt şi vreme rece, mai ales în vest, centru, nord şi nord-est.

În restul ţării, deşi maximele scad, tot o să fie cald pentru mijloc de aprilie. Astfel, maximele vor fi cuprinse între 5 şi 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei.

Peste zi va ploua pe arii extinse, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi izolat în rest, iar seara şi noaptea în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, local în Oltenia şi izolat în sud-estul Transilvaniei.  Î

n estul Transilvaniei şi în zona subcarpatică a Moldovei, nu este exclus să ai parte de lapoviţă sau ninsoare, iar în sud şi est sunt posibile descărcări electrice. La munte precipitaţiile vor fi mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile. Vântul va sufla cu putere la munte, iar pe creste va avea viteze de 70...90 km/h. Nici în restul ţării nu scapi de vântul puternic, dar nu o să sufle la fel de tare: 55...70 km/h.

Miercuri vremea revine la sentimente mai bune. Scapi de ploi, vântul se mai linişteşte şi temperaturile încep să crească. Mai mulţi nori se adună deasupra regiunilor sudice, estice şi centrale şi doar izolat o să plouă slab. Vântul rămâne puternic la munte şi prin nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării. Maximele pornesc de la 9 grade şi se opresc la 17 grade Celsius.

Joi vremea continuă să rămână plăcută, dar dimineaţa şi noaptea o să fie tot frig. Soarele străluceşte în voie, iar vântul suflă în continuare cu putere pe la munte şi în Dobrogea. Maximele vor fi curpinse între 14 şi 22 de grade.

Prognoza pentru Bucureşti

În Capitală ai parte de o noapte cu nori, vânt şi în jur de 10 grade.

Mâine o să fie tot cald, 21-22 de grade, dar apar şi norii. Spre seară şi noapte, aşteaptă-te la averse cu tunete şi fulgere, vânt puternic şi cel mult 3 grade.

Miercuri o să îţi pară că e frig, dar de fapt o să fie vreme normală pentru data din calendar. Norii se mai risipesc, vântul scade în intensitate şi o să fie cam 15 grade Celsius.

Joi, vreme plăcută din nou. Soarele străluceşte în voie, vântul adie uşor şi termometrele vor indica la amiază 20-21 de grade.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici