"Probabilitate ridicată" ca 2024 să fie cel mai călduros an din istorie: ONU

ONU spune că există o „probabilitate ridicată" ca 2024 să fie cel mai călduros an din istorie.

191 afișări
Imaginea articolului "Probabilitate ridicată" ca 2024 să fie cel mai călduros an din istorie: ONU

"Probabilitate ridicată" ca 2024 să fie cel mai călduros an din istorie: ONU

Anul acesta are o probabilitate ridicată de a fi chiar mai cald decât 2023, care a fost la rândul său cel mai fierbinte an înregistrat vreodată, a declarat marţi agenţia meteo şi climatică a Naţiunilor Unite.

"Există o mare probabilitate ca anul 2024 să doboare recordul din 2023", a declarat Omar Baddour, şeful de monitorizare a climei din cadrul Organizaţiei Meteorologice Mondiale, citat de AFP.

Valurile de căldură, inundaţiile, seceta, incendiile şi cicloanele tropicale s-au intensificat şi au provocat deja probleme, tulburând viaţa de zi cu zi a milioane de oameni şi provocând pierderi economice de multe miliarde de dolari.

Potrivit raportului OMM, anul trecut a fost cel mai cald an înregistrat vreodată, cu 1,45 grade peste nivelul din perioada preindustrială.

A fost cea mai caldă perioadă de zece ani înregistrată vreodată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici