Prognoza meteo. Două anotimpuri în aceeaşi zi. 30 de grade în sud, 14 grade în nord

  • Mâine ai parte de o zi autentică de vară, cu 31 de grade
  • De marţi vremea se răceşte brusc în jumătate de ţară
  • Revin ploile consistente şi se face frig
1574 afișări
Imaginea articolului Prognoza meteo. Două anotimpuri în aceeaşi zi. 30 de grade în sud, 14 grade în nord

Prognoza pentru ţară

La noapte ai parte de ceva nori şi de ploi slabe pe la munte, unde şi vântul o să sufle cu putere. Minimele vor fi cuprinse între 3 grade în estul Transilvaniei şi 18 grade în Dealurile de Vest.

Începi săptămâna cu vreme ca în mijlocul verii. Cald şi mult soare peste zi şi averse şi vijelii după-amiaza şi seara. Pănâ să vină ploile o să fie între 22 şi 31 de grade. Doar pe litoral o să fie mai răcoare, iar aici maximele vor fi cuprinse între 18 şi 21 de grade. Norii se înmulţesc după-amiaza la munte, iar noaptea şi în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, unde trebuie să te aştepti la averse cu descărcări electrice şi vânt.

De marţi vremea se cam schimbă. În jumătatea nordică a ţării temperaturile scad brusc şi ploile se înmulţesc. În restul ţării o să fie în continuare cald, dar după prânz pregăteşte-te pentru descărcări electrice, vijelii, ploi torenţiale şi grindină. Doar prin Oltenia sunt şanse să scapi de ploi. Se adună destul de multă apă, 25...35 l/mp, iar la munte vin precipitaţiile mixte. Vântul prinde putere peste tot în ţară, şi nu doar în timpul ploilor, iar la munte o să sufle tare: 70...80 km/h. Maximele pornesc de la 14 grade în Maramureş şi se opresc la 31 de grade în Bărăgan.

Miercuri se răceşte în mai multe zone din ţară şi doar în sud-vest rămâne mai cald decât ar fi normal. Astfel, maximele vor fi cuprinse între 14...16 grade în Maramureş, nordul Moldovei şi pe litoral şi 27...28 de grade în sudul Banatului şi al Olteniei. Ai parte de nori cam toată ziua, dar doar pe la munte o să plouă. Seara aversele cuprind nordul şi vestul ţării, iar vântul prinde putere. O să sufle tare în Meridionali, dar şi prin vest şi sud.

Prognoza pentru Bucureşti

Ai parte de o noapte plăcută, cu puţini nori şi în jur de 13 grade. Începi săptămâna cu vreme ca de concediu. Mult soare, cald, în jur de 30 de grade şi vânt liniştit.

Şi marţi o să fie foarte cald 28...30 de grade, dar te mai răcoreşte vântul care începe să sufle cu putere. Peste zi soarele e stăpân pe cer, dar seara şi noaptea sunt şanse mari să plouă.

Miercuri se răcoreşte şi în Bucureşti, iar vântul slăbeşte în intensitate. O să fie cel mult 24 de grade, norii rămân puţini şi nu o să plouă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici