„Seceta şi inundaţiile sunt noua normalitate”, alarma trasă de Agenţia Europeană de Mediu

Instituţia avertizează asupra posibilităţii ca ţăirle să devină ostatice a unei clime extreme.

332 afișări
Imaginea articolului „Seceta şi inundaţiile sunt noua normalitate”, alarma trasă de Agenţia Europeană de Mediu

„Seceta şi inundaţiile sunt noua normalitate”, alarma trasă de Agenţia Europeană de Mediu

Alarma a fost trasă de Agenţia Europeană de Mediu, într-o analiză care leagă fenomenul schimbărilor climatice de impactul asupra vieţii, societăţii şi economiei.

„Pe baza scenariilor ştiinţifice”, proiecţiile climatice pe termen lung indică faptul că „Europa de Sud şi Centrală va deveni şi mai uscată şi mai caldă pe parcursul secolului XXI”.

Dacă temperaturile globale vor creşte cu 1,5 grade faţă de nivelul din 1990, pierderile economice totale în toate sectoarele economice legate de secetă vor creşte până la sfârşitul acestui secol de la 9 miliarde de euro pe an, în prezent, la 25 de miliarde de euro pe an.

Dar poate fi şi mai rău. Pagubele estimate pentru fiecare an cresc la 31 de miliarde de euro cu o încălzire globală de 2°C şi până la 45 de miliarde de euro la 3°C.

Căldura şi seceta nu sunt singurele ameninţări la adresa Bătrânului Continent şi a statelor sale. Deoarece perioade lungi de absenţă a ploii sunt de aşteptat să alterneze cu averse abundente.

Ne îndreptăm către un scenariu de precipitaţii abundente care „va creşte peste cea mai mare parte a Europei”, ducând la o incidenţă mai mare a inundaţiilor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici