Stratul de zăpadă a depăşit doi metri la Bâlea Lac

Cel mai gros strat de zăpadă măsurat luni în România, la ora 14, era de 211 cm, la Bâlea Lac.

122 afișări
Imaginea articolului Stratul de zăpadă a depăşit doi metri la Bâlea Lac

Stratul de zăpadă a depăşit doi metri la Bâlea Lac

Luni la ora 14.00, la mai multe staţii montane stratul de zăpadă era consistent.

Astfel, în Carpaţii Meridionali, stratul de zăpadă a ajuns la 211 cm la Bâlea-Lac, 134 cm la Vf. Omu, 120 cm Vf. Ţarcu, 87 cm Cuntu, 47 cm la Păltiniş, 47 cm la Sinaia-1500, 45 cm la Parâng, 23 cm la Predeal, 21 cm la Fundata.

În Carpaţii Orientali, zăpada a depăşit un metru la Vf. Călimani - 101 cm, urmând: 70 cm la Vf. Iezer, 67 cm la Vf. Lăcăuţi, 58 cm la Ceahlău-Toaca, 46 cm la Penteleu, 52 cm la Bucin.

În Carpaţii Occidentali cel mai gros strat de zăpadă este la Semenic, de 48 cm, urmat de: 38 cm la Stâna de Vale, 18 cm la Vf. Vlădeasa, 17 cm la Băişoara, 4 cm la Roşia Montană.

Meteorologii prognozează până marţi seara vreme „vântoasă” şi caldă pentru această perioadă, cu cer variabil, înnorări temporare şi precipitaţii mixte, slabe, predominant sub formă de ninsoare în zonele înalte, îndeosebi în Carpaţii Orientali, unde pe arii restrânse cantităţile de precipitaţii pot depăşi 10 l/ mp.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 110...130 km/ h şi vor fi perioade cu viscol şi vizibilitate redusă.

Temporar se va semnala ceaţă, asociată izolat şi cu depuneri de chiciură.

Temperaturi, la peste 1.800 de metri, sunt prognozate între -9 şi -4 grade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici