1.500 de lei stimulent pentru părinţii care se întorc la muncă până la vârsta de 6 luni a copilului

Părinţii care se întorc la muncă până când copilul împlineşte 6 luni vor primi un stimulent din partea statului în valoare de 1.500 de lei. Rămâne în vigoare şi stimulentul de 650 de lei pentru cei care se întorc în termenul legal, a anunţat ministrul Raluca Turcan, după adoptarea OUG.

3289 afișări
Imaginea articolului 1.500 de lei stimulent pentru părinţii care se întorc la muncă până la vârsta de 6 luni a copilului

Guvernul a aprobat, miercuri, OUG prin care se acordă părinţilor aflaţi în concediul de creştere a copilului un stimulent de 1.500 de lei dacă aceştia aleg să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de 6 luni a copilului.

„Aceasta este o măsură activă, care încurajează întoarcerea la muncă. De asemenea, contribuie la creşterea veniturilor părinţilor, scade riscul deprofesionalizării şi asigură o forţă de muncă necesară în momentul de faţă la nivelul angajatorului. Practic, noile prevederi incluse în proiect sunt următoarele: se acordă un stimulent de 1.500 de lei în locul stimulentului de 650 de lei dacă părinţii aleg să se întoarcă la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni de către copil sau vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu dizabilităţi. Se menţine stimulentul de 650 de lei pentru părinţii care revin în activitate până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, de asemenea, după împlinirea vârstei de 6 luni sau un an în cazul copilului cu handicap până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 sau de 3 ani, în cazul copilului cu dizabilităţi”, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan.

OUG adoptată miercuri mai aduce şi un stimulent de inserţie de 650 de lei pentru părinţii care întorc la lucru în perioada în care sunt îndreptăţiţi să beneficieze de concediul de creştere a copilului cu dizabilităţi cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani.

Totodată, se va lua în calcul şi perioada în care părinţii au fost în şomaj tehnic la calculul perioadei pentru stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

De asemenea, odată ce părintele s-a întors la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni a copilului, dar nu din vina lui îşi pierde locul de muncă.el va beneficia de acest stimul de inserţie dacă în intervalul de 2 ani îşi găseşte loc de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici