1 Martie "a la PSD"- dans, ghiocei, licitaţii de mărţişoare şi donaţii în scop caritabil (Video)

Femeile social-democrate au avut parte de Mărţişor de câte un "sărut pe obraji" şi dedicaţia muzicală "Lady in red", de la Adrian Năstase, un buchet cu ghiocei, de la Mircea Geoană, o strângere de mână şi o îmbrăţişare cordială de la Marian Vanghelie.

369 afișări
Imaginea articolului 1 Martie "a la PSD"- dans, ghiocei, licitaţii de mărţişoare şi donaţii în scop caritabil (Video)

1 Martie "a la PSD"- dans, ghiocei, licitaţii de mărţişoare şi donaţii în scop caritabil (Imagine: Mediafax Foto)

"Eco-Mărţişor" a fost organizat duminică seară la hotelul Rin de către preşedintele organizaţiei de femei a PSD, europarlamentarul Rovana Plumb şi a reunit câteva sute de femei social-democrate din toată ţara.

Petrecerea a fost onorată, previzibil, de prezenţa liderilor social-democraţi. Primul care a venit la eveniment, alături de soţie, a fost preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.

Galant, Năstase a condus-o pe soţia sa, Dana, la masa rezervată conducerii PSD, după care a salutat doamnele prezente, cu care a schimbat câteva vorbe de curtoazie şi s-a fotografiat.

Tot Năstase a fost cel care, pe fondul melodiei "Dragostea e tot ce rămâne', cântată live de Andra, "a spart gheaţa", invitând-o la dans pe Rovana Plumb.

Video Stirileprotv.ro

Marian Vanghelie, preşedintele PSD Bucureşti, a fost al doilea lider marcant al partidului care şi-a făcut apariţia la petrecerea de Mărţişor a social-democratelor. El s-a aşezat la masă alături de Adrian Năstase, Nicu Bănicioiu şi Robert Negoiţă, dar nu înainte de a fi făcut un tur la sălii, pentru a saluta doamnele şi a le oferi câte o îmbrăţişare cordială.

Năstase şi Vanghelie au luat şi cuvâtul, ţinând câte un scurt discurs în cinstea doamnelor. Astfel, în timp ce Vanghelie le-a urat multă sănătate şi "succesuri" social-democratelor, Năstase le-a rugat să accepte un "sărut pe obraji" din partea sa, precum şi dedicaţia muzicală "Lady in red".

După dansul pe ritmurile lui Chris De Burgh, care a îmbujorat asistenţa, ce se gândeau la culoarea partidului, şi-a făcut apariţia şi preşedintele PSD, Mircea Geoană.

Primit cu aplauze – întrucât întârziase, dar a motivat prin întârzierea avionului – Geoană a luat câteva coşuleţe cu ghicei – special pregătite pentru el - şi a făcut un tur al sălii pentru a le dărui colegelor de partid.

Geoană le-a urat social-democratelor să fie "gingaşe şi prospete" precum ghioceii dăruiţi de el, iar soţiei – să aibă răbdare cu el. Întrebat de jurnalişti de ce nu a venit împreună cu soţia, liderul PSD a motivat că, fiind târziu, aceasta a rămas să "culce copii".

Punctul culminant al petrecerii a constat în licitaţia unor mărţişoare, sumele obţinute fiind donate unei familii din Arad, a cărei casă a ars şi care a impresionat audienţa prin gestul unuia dintre copii, care şi-a salvat fraţii din mijlocul flăcărilor.

Primul mărţişor a fost achiziţionat de preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, care a deschis licitaţia cu suma de 10.000 de RON. A urmat preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, care a licitat 2.000 de Euro pentru al doilea mărţişor.

De soarta familiei din Arad a fost impresionată şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ea promiţând că, prin intermediul instituţiei pe care o conduce, se vor face demersuri pentru ca fiecare dintre cei şapte fraţi să primească câte o bursă.

Liderul PSD Mircea Geoană a licitat salariul său de preşedinte al Senatului, pe luna martie, şi a promis că, în fiecare an, indemnizaţia sa pe martie – întrucât "trăieşte din salariu" – va fi alocată Organizaţiei de Femei pentru a fi cheltuită în scopuri caritabile.

Şi preşedintele organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, a donat salariul său de europarlamentar pentru ajutorarea familiei de Arad.

La finalul petrecerii, social-democraţii reuşiseră să strângă, în ajutorul familiei din Arad, 24.000 de euro şi 2.000 de lei, la care s-au adăugat indemizaţiile pe luna martie ale lui Mircea Geoană şi Rovana Plumb, ale căror valoare nu a fost precizată.

(Material realizat de Liviu Dădăcuş; liviu.dadacus@mediafax.ro)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici