A doua şedinţă consecutivă despre epidemie la Cotroceni, în plină campanie electorală

  • Iohannis a convocat la Cotroceni o nouă şedinţă de evaluare a epidemiei de Covid-19 în decurs de 24 de ore de la ultima
  • Şedinţele de evaluare care încep la 13.00 se termină cu o conferinţă de presă susţinută în prime time.
  • Ion Cristoiu crede că mesajele lui Iohannis sunt dezechilibrate, iar prin faptul că atacă PSD în campania electorală, preşedintele creează avantaje PNL.
  • Campania electorală pentru alegerile parlamentare 2020 a început pe 6 noiembrie.
411 afișări
Imaginea articolului A doua şedinţă consecutivă despre epidemie la Cotroceni, în plină campanie electorală

A doua şedinţă consecutivă la Cotroceni, în plină campanie electorală

Preşedintele Klaus Iohannis are miercuri, de la ora 13:00, o nouă şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu premierul, ministrul Sănătăţii, şeful DSU şi câţiva medici. 

Ieri, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o conferinţă de presă la ora 18.00, după ce avut o altă şedintă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei Covid-19.

„Marţi, n-a fost vorba de o conferinţa de presă a preşedintelui republicii. A fost vorba de conferinţa a unui candidat PNL la parlamentare. Sînt toate datele pentru a înscrie reuniunea de la Cotroceni în rîndul emisiunilor electorale. În unele momente, a fost atacat PSD, în altele românii au fost îndemnaţi să voteze cu PNL”, a apreciat analistul politic Ion Cristoiu

Preşedintele Klaus Iohannis transmis, marţi seara, că este alături de familiile îndoliate de tragedia de la Piatra Neamţ şi acuză PSD că este vinovat de ceea ce s-a întâmplat la ATI, pentru că autorităţile locale nu au colaborat cu Guvernul.

„Există şi un vinovat moral: cel care a blocat guvernul lună de lună în parlament şi a cerut oamenilor să nu respectă regulile în plină pandemie, cu efecte dramatice asupra sănătăţii cetăţenilor noştri. În acelaşi spirit al blocării eforturilor de stopare a pandemiei, autorităţile locale pesediste - este un adevăr pe care trebuie să spunem - au aplicat după ureche măsurile de la centru în spirit electoral”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele spune că la Piatra Neamţ „baronii roşii” au schimbat directorii de spitale „de capul lor”, refuzând să colaboreze cu Direcţia de Sănătate Publică sau cu specialiştii Ministerului Sănătăţii.

„Autorităţile locale pesediste pun permanent piedici deciziilor guvernamentale, nu aloca resurse suficiente, nu aplică standarde ridicate şi preferă improvizaţii care, în cele din urmă, în mod tragic, fac victime”, a mai spus Iohannis.

Ca răspuns, PSD a lansat un atac dur la adresa preşedintelui Iohannis. „Iohannis, te caţeri pe cadavre fără ruşine pentru a ţine la putere guvernul morţii! Eşti un politruc de cea mai joasă speţă! Un jalnic mestecător de lozinci al PNL”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici