ACL: PSD a forţat excluderea din CGMB a trei consilieri, încălcând propria OUG a traseismului

ACL Bucureşti susţine că PSD recurge la abuzuri şi a reuşit să calce în picioare propria ordonanţă a traseismului politic forţând excluderea a trei consilieri generali ai PP-DD care s-au declarat independenţi, alianţa cerând prefectului să atace şi hotărârile votate joi în CGMB.

422 afișări
Imaginea articolului ACL: PSD a forţat excluderea din CGMB a trei consilieri, încălcând propria OUG a traseismului

ACL: PSD a forţat excluderea din CGMB a trei consilieri, încălcând propria OUG a traseismului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"PSD&acoliţii săi din CGMB recurg la toate abuzurile posibile cu unicul scop - politic, financiar şi electoral - de a stăpâni Bucureştiul ca pe propria feudă", spun reprezentanţii ACL Bucureşti într-un comunicat.

Aceştia anunţă că PDL şi PNL Bucureşti vor ataca la prefectură şi în instanţă hotărârile adoptate în şedinţa de astăzi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), întrucât au fost votate de o majoritate "ilegal constituită".

"ACL Bucureşti cere prefectului să aplice aceeaşi unitate de măsură atacând în contencios administrativ hotărârile adoptate astăzi abuziv de consilerii PSD şi acoliţii lor, la fel cum a procedat şi atunci când a executat scurt comenzile politice ale lui Victor Viorel Ponta. Motivul: hotărârile de astăzi au fost adoptate de majoritatea PSD constituită ilegal. Un exemplu de abuz marca PSD: în disperarea de a obţine o majoritate în CGMB, PSD a reuşit «performanţa» să calce în picioare propria ordonanţă a traseismului politic promovată de premierul şi preşedintele PSD, V.V. Ponta. PSD a forţat excluderea ilegală din CGMB a trei consilieri PP-DD care, în baza ordonanţei lui V.V. Ponta, s-au declarat independenţi. Asumarea independenţei politice de către cei trei consilieri ex-PP-DD interzice excluderea din CGMB", se spune în comunicat.

PDL şi PNL Bucureşti îşi exprimă convingerea că "prefectul Capitalei va acţiona cu celeritate, având în vedere că ordonanţa traseismului adoptată de Guvernul Ponta este valabilă doar 45 de
zile".

Prefectul Capitalei a atacat mai multe hotărâri luate de fosta majoritate din CGMB, formată din consilierii PNL şi PDL.

PSD, PC şi reprezentanţi ai PP-DD au format, joi, o nouă majoritate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care l-a votat viceprimar pe consilierul general Gabriel Pîrvu, proaspăt exclus din PDL.

În baza unor adrese trimise de conducerea PP-DD, noua majoritate a aprobat şi încetarea mandatelor celor trei consilieri de la acest partid care au anunţat joi că devin independenţi - Richard Vicenţiu Radu (fost Ghiţă), Iulia Zorkoczy şi Horaţiu Panaitescu. În locul acestora, din partea PP-DD au fost validaţi consilieri Cătălin Zamfira, Florentin Gherghiceanu şi Cristina Livia Vasile, care au intrat în noua majoritate, alături de reprezentanţii PSD şi PC.

Astfel, noua majoritate din CGMB are 33 de consilieri şi este formată din reprezentanţii PSD şi PC (27 în total), la care se adaugă cei trei consilieri excluşi din PDL şi alţi trei proaspăt validaţi din partea PP-DD. În opoziţie sunt reprezentanţii PDL şi PNL, în total 21 de consilieri.

Guvernul a adoptat, în 28 august, o ordonanţă de urgenţă ce permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul. Actul normativ a fost publicat marţi în Monitorul Oficial, intrând în vigoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici