Actele prin care statul intră în posesia casei pierdute de Iohannis, la Ministerul Finanţelor

Documentele prin care statul român intră în posesia casei din centrul Sibiului, pierdută în instanţă de familia preşedintelui Klaus Ioahnnis, au fost trimise la Ministerul Finanţelor Publice, după ce Fiscul din Sibiu a cerut radierea dreptului de proprietate.

2107 afișări
Imaginea articolului Actele prin care statul intră în posesia casei pierdute de Iohannis, la Ministerul Finanţelor

Actele prin care statul intră în posesia casei pierdute de Iohannis, la Ministerul Finanţelor

Potrivit conslierului juridic al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice a judeţului Sibiu, Ilie Stroia, Fiscul a cerut radierea dreptului de proprietate a familiei Iohannis din cartea funciară, iar documentele prin care statul român intră în posesia imobilului situat în centrul Sibiului au fost transmise la Ministerul Finanţelor.

„În temeiul hotărârii judecătoreşti, primul pas care trebuie făcut a fost radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate a pârâţilor Bastea Ion, Iohannis Carmen Georgeta şi Iohannis Klaus Werner, care au avut calitatea de cumpărători. În prezent, toate documentele sunt în curs. Noi avem nevoie şi de mandatul de la Direcţia Generală Juridică din Minister, pentru că în numele lor trebuie instrumentat totul, în numele statului român. Documentele prin care statul român intră în posesia dreptului de proprietate au plecat spre Minister. Vom vedea următorii paşi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, consilierul juridic Ilie Stroia, şeful Serviciului Juridic din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sibiu.

Familia Iohannis a pierdut definitiv imobilul din centrul Sibiului, de pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 29, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie 2015 printr-o decizie a Curţii de Apel Braşov, în urma unui proces care a durat mai bine de 16 ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici