Activitatea parlamentară a Luminiţei Plăcintă - 12 declaraţii, trei întrebări, trei interpelări şi 11 iniţiative legislative

Noul ministru al Tineretului şi Sportului, Luminiţa Plăcintă, al cărei slogan, potrivit site-ului personal, este "Pune Senatul la treabă", a avut, de la începutul mandatului, 12 declaraţii politice, trei întrebări, trei interpelări şi 11 iniţiative legislative.

15 afişări
Imaginea articolului Activitatea parlamentară a Luminiţei Plăcintă - 12 declaraţii, trei întrebări, trei interpelări şi 11 iniţiative legislative

Activitatea parlamentară a Luminiţei Plăcintă - 12 declaraţii, trei întrebări, trei interpelări şi 11 iniţiative legislative

Conform site-ului Senatului, declaraţiile politice s-au referit la participarea României la Târgul internaţional de produse bioecologice de la Nurnberg, la agricultură, la "curăţenia de primăvară", la faptul că peste 50% din resursele CEC şi EximBank trebuie să meargă în agricultură. Altele au avut titluri precum "Până când pot vinde viticultorii vinul la preţ de apă minerală?", "Mielul de Paşte - un lux pentru români din cauza taxelor", "Gripa porcină - o ameninţare de care nu avem nevoie", "Libertatea presei în cădere liberă", "Descentralizarea administrativă devine realitate după 20 de ani", "Întârzieri de până la şase luni la plata indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor", "Guvernul oferă tinerilor măsuri anticriză", "Sprijin de la Guvern pentru societăţile comerciale".

Propunerile legislative au vizat modificarea Legii tichetelor de masă; Programul naţional privind sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală; combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii, exercitarea profesiei de asistent medical generalist a profesiei de moaşă şi a profesiei de asistent medical, precum şi organizarea şi funcţionarea ordinului asistenţilor medicali generalişti, moaşelor şi asistenţilor medicali din România; modificarea Legii nr.63/1993 privind alocaţia de stat pentru copii; modificarea şi completarea Legii nr.299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni; modificarea Legii nr.333 din 8 Iulie 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor; stabilirea parteneriatului între Stat şi Biserică în domeniul asistenţei sociale; sprijinul acordat de statul român pentru intabularea terenurilor agricole şi forestiere aflate în extravilanul localităţilor, restituite vechilor proprietari prin legile de retrocedare a proprietăţilor.

Întrebările s-au referit la achiziţiile publice pentru îmbrăcăminte la Romsilva, reinstalarea în funcţie a directorului Şcolii generale din loc. Bordeasca Veche, judeţul Vrancea şi la posibilitatea acordării de fonduri europene pentru gospodăriile comunale, iar interpelările au vizat Strategia Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, sponsorizarea Olimpiadei Naţionale de Muzică, Focşani, modificarea destinaţiei unor sume prevăzute în bugetul de stat.

Luminiţa Plăcintă este membru al Comisiei pentru afaceri europene şi vicepreşedinte al Comisiei de agricultură a Senatului şi potrivit unei statistici realizate de IPP, a avut în sesiunea februarie - iunie o prezenţă de 85%.

Ea este născută în 6 februarie 1965. Potrivit biografiei postate pe site-ul Senatului, noul ministru al Tineretului şi Sportului a absolvit Facultatea de Tehnologie şi Chimie Textilă Iaşi, în 1989, precum şi Facultatea de Drept de la Universitatea "Dunărea de Jos''din Galaţi.

Plăcintă a lucrat, în perioada 1989-1993, ca inginer la Filatura de lână pieptănată Focsani, în 1993-1994 a fost asistent manager la SC ARUSCO IMPEX SRL Bucuresti. Între 1994 şi 2008 a fost acţionar administrator la SC Sorste. De asemenea, mai are înscris în CV "PCA SC MILCOFIL SA: 1997-2008". De asemenea, între 2005 şi 2008 a deţinut postul de administrator, director general SC ARTIFEX SRL.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici