Actorul Mihai Mălaimare s-a înscris în UNPR

Actorul Mihai Mălaimare s-a înscris în UNPR, el fiind în trecut membru al PSD şi PNL şi deputat în două legislaturi.

1090 afișări
Imaginea articolului Actorul Mihai Mălaimare s-a înscris în UNPR

Mihai Mălaimare s-a înscris în UNPR

Mihai Mălaimare se alătură, astfel, actorilor Vasile Muraru şi Alexandru Arşinel, care şi-au depus adeziunile la UNPR, în urmă cu o săptămână, se precizează într-un comunicat de presă al UNPR.

Mihai Mălaimare, născut pe 27 august 1950, la Botoşani, este actor de teatru şi film, fost director al Teatrului Masca din Bucureşti, fost membru al Parlamentului României (1996 - 2004) şi fost membru, până în 2013, al Consiliului Naţional al Audivizualului (CNA).

Mihai Mălaimare a fost membru al PDSR (PSD-ul din prezent) şi a devenit deputat de Botoşani în 2000, fiind preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor în legislatura 2000 - 2004.

La alegerile parlamentare din 2004 a obţinut, pe listele PSD, un nou mandat de deputat, iar, în 2005, a trecut la PNL. În 2010, a anunţat că se retrage din politică şi a părăsit PNL, în urma unui conflict cu liberalii.

În 1990, Mihai Mălaimare, alături de regizoarea Anca Dana Florea, a fondat Teatrul Masca, pe care actorul l-a condus până în luna aprilie, când a pierdut definitiv procesul în care a contestat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), prin care s-a stabilit că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate între 2008 şi 2013, întrucât a fost atât membru titular al Consiliului Naţional al Audiovizualului, cât şi manager, respectiv director al Teatrului Masca. Astfel, acesta nu mai poate exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani.

Pe 24 aprilie, la momentul aflării deciziei instanţei, Mihai Mălaimare declara, pentru MEDIAFAX, că se gândeşte să emigreze în Rusia, iar conducerea Masca poate să o preia Horia Georgescu, fostul preşedinte al ANI, aflat în acel moment în arest preventiv, într-un dosar în care este acuzat că a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate.

În prezent, Teatrul Masca este condus interimar de Anca Dana Florea.

Mihai Mălaimare a fost decorat pe 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, "pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti".

Mihai Mălaimare este tatăl directorului de imagine Mihai Mălaimare Jr.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici