Aderarea la Schengen ţine în alertă autorităţile: Lucrăm ca anul acesta să se încheie definitiv acest proces

„Vom continua să lucrăm atât la nivel politic, cât şi tehnic, prin intermediul ministerelor de resort pentru ca anul acesta să încheiem definitiv procesul aderării României la spaţiul Schengen”, afirmă premierul Marcel Ciolacu.

166 afișări
Imaginea articolului Aderarea la Schengen ţine în alertă autorităţile: Lucrăm ca anul acesta să se încheie definitiv acest proces

Aderarea la Schengen ţine în alertă autorităţile: Lucrăm ca anul acesta să se încheie definitiv acest proces

„România a făcut un mare pas înainte în ceea ce priveşte Schengen. După 13 ani în care nu s-a întâmplat absolut nimic, am reuşit în sfârşit cu o echipă bine coordonată şi bine sudată să avem o decizie politică privind ridicarea graniţelor aeriene şi maritime şi posibilitatea emiterii de vize Schengen. Pentru prima dată avem un proces ireversibil. Vom continua să lucrăm atât la nivel politic, cât şi tehnic, prin intermediul ministerelor de resort pentru ca anul acesta să încheiem definitiv acest proces”, spne Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de guvern.

El afirmă că „România este egală în Europa, iar economia noastră trebuie să beneficieze pe deplin de statutul de membru Schengen”.

Austria a confirmat, sâmbătă, acordul privind cu România şi Bulgaria.

La 8 decembrie 2022, Austria a blocat extinderea sistemului Schengen fără frontiere pentru a include România şi Bulgaria, invocând numărul mare de solicitanţi de azil. De asemenea, Olanda s-a opus aderării Bulgariei la Schengen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
schengen,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici