Adina Vălean cere explicaţii CE de ce nu a avertizat şi Belgia şi Franţa în privinţa numărului 112

Europarlamentarul liberal Adina Vălean a cerut explicaţii, joi, Comisiei Europene cu privire la faptul că în timp ce România a fost supusă procedurii de infrigement în legătură cu utilizarea numărului de urgenţă 112, Belgia şi Franţa, cu situaţii similare, nu au primit nici măcar un avertisment.

1 afișare
Imaginea articolului Adina Vălean cere explicaţii CE de ce nu a avertizat şi Belgia şi Franţa în privinţa numărului 112

Adina Vălean cere explicaţii CE de ce nu a avertizat şi Belgia şi Franţa în privinţa numărului 112

"Îmi reafirm sprijinul pentru iniţiativa Comisiei de a avertiza ţările cu probleme, pentru că eu cred că toţi cetăţenii trebuie să beneficieze de servicii de urgenţă de calitate. Dar este surprinzător că reprezentanţii CE observă doar problemele din România, Bulgaria, Polonia şi Letonia şi ignoră total problemele similare din Belgia şi Franţa! Este o situaţie inacceptabilă care nu poate fi tolerată", a susţinut Adina Vălean, conform unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Ea susţine că, potrivit Asociaţiei Europene a Numărului Unic de Urgenţă (EENA), "cele două vechi state membre ale Uniunii au refuzat sistematic să se conformeze legislaţiei comunitare în materie, iar Comisia Europeană nu a avut nici o reacţie".

"Nu vreau să cred că la nivelul UE se aplică dublul standard, mai ales în cazul în care vorbim de siguranţa cetăţeanului şi de dreptul acestuia la un serviciu vital", a apreciat Vălean, solicitând Comisiei să prezinte metodologia utilizată pentru verificarea localizării apelurilor la 112 din întreaga Uniune, precum şi informaţii complete cu privire la funcţionalitatea acestui număr la nivelul fiecărui stat membru.

Comisia Europeană a demarat, miercuri, o procedură de infringement împotriva României, pentru a se asigura că numărul unic de urgenţă european 112 funcţionează corespunzător, în acelaşi caz fiind trimise Curţii Europene de Justiţie dosarele Poloniei şi Letoniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici