UPDATE Iohannis a semnat cererea de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat cererea de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei, anunţă Administraţia Prezidenţială.

2099 afișări
Imaginea articolului UPDATE Iohannis a semnat cererea de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei

UPDATE. Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţia de membru al Guvernului a lui Stelian Ion, ministrul Justiţiei. De asemenea, şeful statului a semnat şi decretul de desemnare a lui Lucian Bode în funcţia de ministru al Justiţiei, interimar.

-------------------

Ştire iniţială. „Preşedintele a primit cererea de revocare şi o analizează. Revenim cu informaţii”, au transmis reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale.

Stelian Ion a fost revocat din funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat premierul Florin Cîţu. Revocarea a fost motivată de disputa privind avizul pentru programul Anghel Saligny, în valoare de 50 de miliarde de lei.

Interimar la Ministerul Justiţiei va fi Lucian Bode, acesta fiind al treilea minister pe care îl conduce într-un singur an.

USR-PLUS a anunţat că şi-a retras susţinerea pentru Florin Cîţu.

„USR PLUS anunţă că îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Cîţu, care a aruncat ţara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare.

Cerem Coaliţiei să ia act de lipsa unei majorităţi care să susţină Cabinetul Cîţu şi solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.

În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiţie, inclusiv desfiinţarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîţu.

Biroul Naţional a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie.”, a anunţat USR-PLUS.

CITEŞTE ŞI: Guvernul, gata să cadă! USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîţu / Premierul l-a remaniat pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici