Adomniţei nu va mai depune în Parlament proiectele Legilor Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a anunţat, la Suceava, că nu va mai depune în Parlament proiectele Legilor Educaţiei întrucât adversarii politici ai PNL le-ar ataca "din motive politice" chiar dacă ar putea fi cele mai bune legi pentru Şcoala românească, ci le va lăsa succesorului său.

16 afișări
Imaginea articolului Adomniţei nu va mai depune în Parlament proiectele Legilor Educaţiei

Adomniţei nu va mai depune în Parlament proiectele Legilor Educaţiei (Imagine: Mediafax Foto)

"Legile Educaţiei nu le voi depune în Parlament pentru că vor fi atacate, exclusiv, pe motive politice. Chiar dacă am veni cu cea mai bună posibilă lege a Educaţiei în Parlament, evident că forţele politice adversare PNL vor încerca să o dărâme, deşi ea ar putea să fie cea mai bună lege pentru România şi pentru şcoala românească", a declarat ministrul Adomniţei, duminică, într-o conferinţă de presă.

El a spus că după alegeri viitorul ministru al Educaţiei va avea pe masă un pachet de legi agreat de partenerii de dialog social, un raport al Comisiei prezidenţiale şi o strategie în domeniul Educaţiei.

"Ministrul care va veni în fotoliul Educaţiei după alegeri va avea parte de un lucru pe care nici ministrul Miclea, nici ministrul Hărdău şi nici eu însumi nu am avut parte, respectiv de raportul făcut de Comisia prezidenţială a domnului Miclea, de pachetul de legi făcut de noi, care deja este agreat de partenerii de dialog social şi care prevede descentralizarea completă a şcolii şi, probabil, şi dacă preşedintele Băsescu se ţine de termenul pe care l-a promis, cel de şase luni, deocamdată nu văd prea multă acţiune, de a livra şi strategia despre care s-a tot vorbit atâta că să facem o strategie înainte de a face legile", a explicat Adomniţei.

Ministrul Educaţiei a amintit că preşedintele Băsescu a promis Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, federaţia care a semnat ulterior Pactul pentru Educaţie, că va face o strategie în domeniul Educaţiei în termen de şase luni, iar în condiţiile în care acest termen s-ar respecta viitorul ministrul al Educaţiei va avea, pe lângă pachetul de legi agreat de partenerii de dialog social, strategia şi pactul pentru Educaţie şi o perioadă de patru ani în care legile să treacă prin Parlament şi apoi să le implementeze.

"Teoretic, n-ar trebui să fie o problemă trecutul legilor prin Parlament, pentru că, repet, principiile sunt agreate de toate forţele politice şi de partenerii de dialog social, astfel încât viitorul ministru se va afla într-o poziţie extrem de fericită din acest punct de vedere pentru că el nu va începe lucrurile de la zero, cu schimbările diferite, ci va avea o sumă de documente pe masă deja discutate şi agreate. Numai de treabă să se ţină", a mai spus Adomniţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici