Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca, numiţi consilieri prezidenţiali

Preşedintele Traian Băsescu i-a numit, joi, pe Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca consilieri prezidenţiali, începând cu data de 1 aprilie.

1326 afișări
Imaginea articolului Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca, numiţi consilieri prezidenţiali

Gabriel Berca (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, 28 martie, Decretul pentru numirea domnului Adrian Rădulescu în funcţia de consilier prezidenţial şi Decretul pentru numirea domnului Gabriel Berca în funcţia de consilier prezidenţial, în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, începând cu data de 1 aprilie 2013", potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.

Surse democrat-liberale au precizat, pentru MEDIAFAX, că Berca va fi consilier prezidenţial pentru administraţie locală şi societatea civilă.

Adrian Rădulescu a declarat pentru MEDIAFAX că va fi consilier prezidenţial pe agricultură şi că pentru el această funcţie "înseamnă încununarea unei activităţi de succes".

"Pentru mine înseamnă încununarea unei activităţi de succes. Cât mai este domnul preşedinte şef al statului, doi ani cred, mai mişcăm ceva pentru agricultură. E vorba de politica agricolă 2014-2020", a precizat Rădulescu.

Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca au fost în legislatura trecută parlamentari PDL.

Gabriel Berca a fost ministru al Administraţiei şi Internelor în Guvernul Ungureanu. El a fost de asemenea secretar general al Guvernului în perioada în care Executivul era condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Adrian Rădulescu a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi preşedinte al Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli.

Cei doi au fost la Convenţia PDL din 23 martie susţinători ai moţiunii depuse de Elena Udrea.

Băcăuanul Gabriel Berca, născut în 1968, este licenţiat din1994 în Ştiinţa şi Ingineria Materialelor la Universitatea Politehnică din Bucureşti, din 1995 până în 2004 lucrând ca inginer proiectant la S.C. Robinete Industriale SA Bacău.

Din 2004 a ocupat funcţia de director la Serviciul Public de Asistenţă Socială al Primăriei Bacău, iar în 2005 a fost numit prefect de Bacău, în 2008 fiind numit în funcţia de secretar general al Guvernului Călin Popescu Tăriceanu.

A fost ales în 2008 senator de Bacău pe listele PNL, iar în 2010 a trecut la PDL, preluând şefia organizaţiei judeţene a democrat-liberalilor. În 2012 a fost ministru de Interne în Guvernul Mihai-Răzvan Ungureanu, a deţinut şi funcţia de vicepreşedinte al PDL, iar la alegerile din 9 decembrie 2012 a candidat pentru un loc de deputat, pierzând însă în faţa contracandidaţilor de la USL şi PPDD.

Adrian Rădulescu, născut în 1955 în comuna prahoveană Mălăieşti, este inginer horticol din 1983, în 1998 obţinând titlul de doctor în ştiinţe agricole la USAMV Bucureşti. Înainte de 1989 a fost şef de fermă la I.A.S. Mogoşoaia şi preşedinte la C.A.P. Buftea,  iar apoi a activat în funcţii de conducere la firme din domeniul agricol şi asociaţii ale producătorilor cum ar fi Asociaţia Fermierilor din România şi Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România.

A fost director de cabinet la Ministerul Agriculturii al actualului comisar european Dacian Cioloş, deţinând şi funcţia de secretar de stat, fiind nominalizat în toamna lui 2009 ca ministru al Agriculturii în guvernul neinstalat al lui Lucian Croitoru.

În iulie 2011 a devenit deputat PDL într-un colegiu de Neamţ în urma unui scrutin parţial.

A deţinut sau deţine acţiuni la mai multe firme agricole cum ar fi Vitis Prod (50%), Domeniile Dealu Mare (50%), Cooperativa Muntenia (0,5%), Coopconsult (25%), Abator Muntean (5%), Agricomprod Mogoşoaia (35,67%) şi Agricom Impex Mogoşoaia (50%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici