VIDEO  Adrian Sârbu: Tehnologia ne permite să fim toţi primari. Putem decide ce se întâmplă în oraşul nostru cu un click pe telefon. Votezi direct primarul, la pachet cu avatarul

  • Un sondaj Mediafax-ZF- Aleph News arată că 70% dintre respondenţi au fost de acord să voteze pentru funcţia de primar un candidat independent şi alte asociaţii, iar proiectul lui să conţină pentru primul an de mandat obligativitatea implementării platformei digitale asistate de AI, prin care Avatarul Primarului se relaţionează cu Consiliul Local şi asigură managementul funcţiilor primarului, 7 zile din 7, ca prim pas către votarea Primarului Virtual prin referendum local.
  • Cu ajutorul tehnologiei putem vota direct primarul, şi implicit avatarul lui, consiliul local şi corpul de control, care vor funcţiona pe baza unui regulament aprobat prin referendum. Tot prin referendum se vor tranşa neînţelegerile dintre primar şi consiliu. Primarul virtual va funcţiona pe principiul unei aplicaţii, care oferă non-stop servicii cetăţenilor.
  • Digitalizarea şi folosirea AI în administraţia locală vor reduce drastic numărul bugetarilor şi sumele alocate pentru funcţionarea primăriilor, vor oferi servicii comunitare rapide şi vor crea competiţie în economia reală, afirmă Adrian Sârbu.
181 afișări

“Astăzi tehnologia ne permite să fim toţi primari, să fim toţi cetăţeni, să fim toţi implicaţi în serviciul public şi să respectăm banul public, adus din buzunarul nostru şi pus la un loc să creeze un beneficiu comun”, afirmă Adrian Sârbu.

Folosirea unor aplicaţii pe telefon va facilita alegerea directă şi rapidă de către cetăţeni a tuturor funcţiilor de conducere dintr-o primărie.

“Uite cum faci din primar avatar. Tu votezi direct consiliu, care-i legislativul primăriei. Votezi direct primarul, care vine la pachet cu avatarul, şi mai votezi ceva. Corpul de control. Nu mai e în subordinea primarului. Şi ai o relaţie cu primăria, unde tu controlezi continuu şi primeşti servicii.

Consiliul e ales direct, are 50% independenţi şi primăria funcţionează conform unui regulament pe care tu îl aprobi. Regulamentul e făcut corespunzător ca să corespundă a ceea ce-i corespunzător pentru cei care sunt corespunzători azi”, afirmă Adrian Sârbu.

Odată primarul ales, el va fi obligat în urma votului să-şi creeze un avatar care să fie la dispoziţia cetăţeanului şi să-i ofere servicii 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

“După care primarul comunică cu tine direct şi prin avatar. Am nevoie de autorizaţie? Am luat telefonul, am completat şi ia de aici autorizaţia. Te rog să-mi dai un rating ca la Uber dacă ţi-a plăcut de mine, de vocea mea. Poate nu e Scarlet Johanson, au scos-o ăştia din chatGPT, dar poate e Loredana, adică o primărie. Ţi-am mulţumit, ţi-am urat sănătate, te întreb ce-ţi mai face familia. S-a terminat cu actele, că avem aplicaţie.

Avatarul îţi exercită serviciile primăriei. Decizia e a primarului, a celor pe care tu i-ai ales şi e o decizie competentă, care ţi se comunică prin avatar, în sensul că < domnule, cel care răspunde de transport, îl apelez în avatarul lui în platforma asta, cel care răspunde de curăţenie sau de altceva, în platforma asta>”, explică Adrian Sârbu.

Disensiunile dintre primar şi consiliul local vor fi tranşate prin referendum local astfel încât să pună capăt influenţei şi intereselor de partid.

“Ajungem însă la o situaţie foarte interesantă. Primarul, cu avatarul în spate, vine şi spune:< Domnule, eu vreau să fac investiţia asta>. <Noi nu suntem de acord, pentru că nu sunt făcute cu firma partidului>. <Foarte bine, n-aţi aprobat-o, eu fac apel>. <Unde?> <La referendum local>. S-a terminat şi povestea asta. Acum, tot prin regulament. Ca la Uber. Care e regulamentul, domnule? Ca să-ţi vină maşina, apeşi pe patru butoane, 1,2,3,4. Ce, e o problemă platforma de primărie? Poate să şi-o facă fiecare primar”, spune Adrian Sârbu.

Platformele digitale, Inteligenţa artificială vor moderniza localităţile pentru că permit controlul cetăţenilor asupra deciziilor luate de primării şi optimizarea serviciilor oferite comunităţii.

“Poate că dacă aveam avatarul la începutul anilor 2000, aveam şi noi în Bucureşti tramvaie care ne făceau să ne simţim mai puţin prost, să ne fie ruşine când ieşim în oraş, pentru că au rămas cel mai urât semn din trecutul sărac, lipsit de viziune, lipsit de tehnologie, lipsit de calitatea vieţii. Eu vreau să-mi optimizeze AI transportul. Să avem tramvaie, metrouri, trenuri care merg singure. Prin urmare, să nu mai existe manipulantul care coboară să schimbe macazul.

Credem în ideea că tu, eu, noi putem decide ce se întâmplă în oraşul nostru cu un click pe telefon în fiecare zi. Putem vota în fiecare zi, de două ori pe zi”, mai spune Adrian Sârbu.

 

Rezultatele sondajului Mediafax-ZF- Aleph News:

Eşti de acord să votezi pentru funcţia de primar în localitatea ta un candidat independent de partide şi alte asociaţii cu experienţă în management, iar proiectul lui să conţină cu obligativitate, pentru primul an de mandat implementarea platformei digitale asistate de AI, prin care Avatarul Primarului se relaţionează cu Consiliul Local şi asigură managementul funcţiilor primarului, 7 zile din 7, ca prim pas către votarea Primarului Virtual prin referendum local?

DA – 70%

NU- 30%

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici