Adrian Ţuţuianu: ALDE trebuie să decidă ieşirea de la guvernare, apoi putem discuta de o eventuală alianţă

Vicepreşedintele Pro România, Adrian Ţuţuianu, a declarat, marţi, că ALDE trebuie să decidă ieşirea de la Guvernare pentru a putea exista discuţii despre o eventuală alianţă cu Pro România. El a adăugat că dacă ALDE iese de la guvernare, vor fi create condiţiile trecerii unei moţiuni de cenzură.

503 afișări
Imaginea articolului Adrian Ţuţuianu: ALDE trebuie să decidă ieşirea de la guvernare, apoi putem discuta de o eventuală alianţă

Adrian Ţuţuianu: ALDE trebuie să decidă ieşirea de la guvernare, apoi putem discuta de o eventuală alianţă

"Există o formală, nu o hotărâre. Nu există formal nici măcar gândit un proiect. ALDE a propus o alianţă. Pro România s-a declarat un partid social-liberal, numai că lucrurile acestea nu pot fi realizate atât timp cât ALDE este la guvernare şi Pro România este în opoziţie. ALDE trebuie să îşi clarifice situaţia proprie, să decidă ieşirea de la guvernare apoi putem discuta de o eventuală alianţă", a declarat Adrian Ţuţuianu, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgovişte.

Vicepreşedintele Pro România a adăugat că dacă ALDE iese de la guvernare vor fi create condiţiile trecerii unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului Dăncilă.

"Eu cred că vom avea o toamnă fierbinte daca ALDE se retrage de la guvernare, vor fi create condiţiile unei moţiuni de cenzură, se va repeta situaţia din anul 2009 când a trecut o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc. E posibil ca acest scenariu să se repete", a mai adăugat Ţuţuianu.

Afirmaţiile vicepreşedintelui Pro România vin în contextul în care Viorica Dăncilă a anunţat, luni, după şedinţa CEx a social-democraţilor, că PSD a decis să continue alianţa de guvernare cu ALDE. Aceasta a spus că Guvernul PSD-ALDE mai are proiecte de implementat.

Premierul a afirmat, totodată, că majoritatea colegilor din partid a decis că nu este oportună cooptarea formaţiunii Pro România la guvernare.

Taguri:
ţuţuianu,
alde,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici